Szegeden 2018. július 14. 18:51

Szinte mindenki a dinókiállítást akarja látni

Képgaléria
Már nyitáskor hosszú sorok kígyóztak a Móra Ferenc Múzeum bejárata előtt, több százan szerették volna már az első napon megtekinteni a dinókiállítást. Szombat délután is 8-10 percet kellett várni a bejutásra.

Szombaton nyitotta meg kapuit a múzeum új kiállítása, ami az őslények világába kalauzolja el a látogatókat. Már az épület előtt két hatalmas őslény fogadja a látogatókat, bent pedig folytatódik a látványosság. Fossziliák, lenyomatok, csontvázak mellett valósághű robotállatok is láthatók. Nagyon sokan kíváncsiak a tárlatra, sok kisgyermekes családnak jelent egy kellemes kikapcsolódást a kiállítás végigjárása.

- A Múzeumok Éjszakáján nem voltak ilyen sokan – mondta a múzeum egyik dolgozója, mikor sikerült bejutnunk az épületbe.

A gyerekek szájtátva figyelték a dinókat, voltak, aki a szülőket faggatták, de olyanok is akadtak, akik a szülőknek magyaráztak az őslényekről.

Farkas Bence édesanyjával és testvérével

Farkas Bence édesanyjával és testvérével jött el a kiállításra. Elmondta, neki a nagy dinok tetszenek. A kedvence a Tyrannosaurus Rex, de ismeri a Velociraptor is. Nagyon sok dinos mesét néz, és onnan ismeri az állatokat.

Farkasné Szél Éva, Bence édesanyja hozzátette, mind a két gyerek nagyon szereti ezeket az állatokat és ezért is jöttek el már az első napon a kiállításra. A tárlat mindegyikőjüknek nagyon tetszik, a legnagyobb meglepetést számukra a dinók méretei jelentették, most lehet látni igazán, hogy mekkorák is voltak ezek a lények – mondta Éva.

Tényleg lenyűgöző méretek vannak! Látható például a tárlaton egy olyan nyakcsigolya, amely egy 80 (!!!) tonnás állaté volt.

Galgóczi Gergő

Az egyik legnépszerűbb kiállítási tárgy az a dinoszaurusz, amelybe bele lehet bújni és belülről mozgatni lehet. Galgóczi Gergő mosolyogva mászott ki az állatból, miután megpróbálta megijeszteni vele szüleit. Édesanyja kérdésre, hogy milyen volt az állat bőrébe bújni, nevetve csak annyit válaszolt: nagyon jó érzés volt! Nekünk azt is elmesélte, érdekes volt belülről mozgatni a dinót. Kedvenc őslénye a triceratops, de sajnos azt még nem látott a kiállításon.

Engedi Dániel is testvérével és édesanyjával jött el a kiállításra. Dani – ahogy anyukája elmondta – már a kocsiban kiselőadást tartott az őslényekről, előre felkészült mit fog látni. Neki inkább  a kisebb dinók tetszenek, de például a Tyrannosaurus Rex méretei őt is lenyűgözték.

Engedi Dániel

A sok látványosság mellett a gyerekek egy kialakított homokozóban régészeset is játszhattak, valamint egy játszótermet is berendeztek nekik, itt a Jurassic Park című film két eredeti dinoszaurusz-robotját is bemutatják, valamint kisebb dínókon lehet lovagolni.

Az Amerikából érkezett dinókiállítás január közepéig marad Szegeden.

Korábban írtuk:

Óriási érdeklődés mellett nyílt meg a dinokiállítás

A hétvégén szabadjára engedi a dinoszauruszokat a Móra Ferenc Múzeum

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dinoszaurusz kiállítás Móra Ferenc Múzeum