Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 14. 12:03

Ingyen ehetnek a vakáció alatt is a hátrányos helyzetű gyerekek

Minden egyes állami forinthoz négyszer annyit tesz hozzá Szeged, csak így lehet biztosítani, hogy a rászoruló gyerekek hétköznapokon meleg ebédet kapjanak.

Hirdetés

Hátrányos, a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók és a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok is jogosultak az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre.

Mindez azért lehetséges, mert Szeged önkormányzata a 2 millió 989 ezer forintos központi támogatás mellé, a város költségvetéséből 10 millió 266 ezer forintot hozzátesz.

Eddig 367 gyerek vette igénybe a szünidei étkezési lehetőséget, amelyet a vakáció alatt bármikor lehet még kérni, ebédet egészen szeptember 2-áig kapnak így a tanulók. Összesen 1446 diák jogosult erre a támogatásra, azaz jócskán vannak még olyanok, akik valamiért eddig még nem kérték az ebédet.

Mit kell tenni ahhoz, hogy a megkapják a szünidei ingyenes étkezési támogatást?

Az önkormányzat kiküldött egy tájékoztató, amely mellett volt egy formanyomtatvány, azt kell kitöltve visszajuttatni a hivatalba a Humán Közszolgáltatási Iroda Ügyfélszolgálatán, a Széchenyi tér 11. alatt (kattintson a nyitva tartásért, és az elérhetőségekért).

Ki kaphat támogatást?

Bölcsődéstől a középiskolásig minden hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, sőt rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek is. Nekik évek óta teljes egészében Szeged város állja a meleg ebédjüket, ugyanis a törvény az ő étkeztetésükkel kapcsolatban csak a lehetőséget adja meg, forrást nem biztosít, azaz ennek a több mint hétszáz rászorulónak teljes egészében a szegedi költségvetésből fizetik az étkezést. És ha már a törvényi furcsaságoknál tartunk: a feladatot kötelezően előíró paragrafusok a bölcsődés gyermekek esetében csak a bölcsődék zárva tartása alatt írná elő ezt a támogatást, ehhez képest Szegeden ők is a teljes iskolai nyári szünet ideje alatt megkapják az ebédet. Ehhez az kell, hogy amikor a gyereket igazoltan nem viszik az intézménybe, arról igazolást vigyenek magukkal a szülők a bölcsődétől.

Hol és hogyan lehet az ételt megkapni?

Öt iskolát jelölt ki az önkormányzat, ezeket, miután egyeztettek a Szegedi Tankerületi Központtal:

  • Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (József Attila sugárút 116.)
  • Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Csáky József utca 2.)
  • Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola (Dobó utca 42.)
  • Szegedi Orczy István Általános Iskola (Szent János tér 2–4.)
  • Béke Utcai Általános Iskola (Béke utca 7–9.)

Az ebédet az iskolák ebédlőjében is meg lehet enni, de ha valaki el szeretné vinni, ételhordóban is kiadják. A menüt a Suli Host állítja össze, középiskolás adagokat kap minden diák, sőt arra is van lehetőség, hogy diétás menüt kérjenek a szülők a gyereküknek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyermekszegénység szünet vakáció halmozottan hátrányos helyzetű hátrányos helyzetű Humán Közszolgáltatási Iroda szünidő Béke Utcai Általános Iskola gyermekétkeztetés Rókusvárosi II. számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola Szegedi Orczy István Általános Iskola
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés