Ziccer 2018. július 13. 12:54

A Nemzeti Közművek lesz a névadó szponzora a 2019-es kajak-kenu-vb-nek

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, amelynek értelmében a Nemzeti Közművek névadó szponzorként támogatja a magyar kajak-kenu-sport kiválóságainak felkészülését és a jövő évi világbajnokság megrendezését.
Hirdetés
Hirdetés

„A magyar kajakosok és kenusok ott vannak a világelitben, a versenyeken nem lehet más céljuk, mint a legjobbnak lenni. Ez egy újabb találkozási pont közöttünk.”- mondta Kóbor György a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója.

A Nemzeti Közművek és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség találkozását elsőként a minőség és a teljesítmény köti össze. A Nemzeti Közművek 4,5 millió ügyfél biztonságos energiaellátásáért felelős. Jelentős, a hazai lakosság többségével közvetlen kapcsolatban álló társaságcsoportként a cég kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, amellyel hozzájárul az értékteremtéshez és a valódi értékek megőrzéséhez. Ennek szellemében döntött úgy, hogy támogatja a tehetséges, elkötelezett sportolókból álló kajak-kenu sportágat és segíti a felkészülést a 2019-es világbajnokságra.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, az NKM Áramszolgáltató Zrt. és jogelődje több mint másfél évtizede kötelezte el magát a hazai kajak-kenu sport támogatása mellett.

Kárász Anna (fehérben) a szegedik büszkesége

Az áramszolgáltató névadó szponzorként segíti a szegedi vizes sportot, az NKM Vízisport Szeged Egyesületet, amely jelentős eredményekkel büszkélkedhet. Olimpiai és világbajnoki címek tömege igazolja, hogy a sporttámogatás jó helyre került, az élsportolók világversenyekre történő felkészülésében a Nemzeti Közműveknek is szerepe volt.

Az elmúlt évtizedek mérlege számokban is imponáló: 5 olimpiai arany, összesen 11 olimpiai érem, 54 világbajnoki arany, összesen 108 vb-érem, 44 Európa-bajnokságon szerzett arany, összesen 89 Eb-érem.  A szegedi egyesület felnőtt versenyzői közül Kárász Anna, Kuli István, Nádas Bence, Birkás Balázs, Bodonyi András nevét már megismerhette a nemzetközi kajak-kenu sport, de az utánpótlásban Nagy Bianka, Molnár Csenge, Zombori Dominik, Kocsis Ádám, evezésben pedig Szabó Gábor is megmutatta oroszlán körmeit és kérhet helyet a nagyok között. Az Nemzeti Közművek áramszolgáltatója a 2020-as olimpiáig biztosítja a Dél-Alföld legsikeresebb klubja, az NKM Vízisport Szeged Egyesület sportolói számára a felkészülés anyagi biztonságát, a sportvezetők és az edzők számára pedig szakmai koncepciójuk megvalósítását.

A 2019-ben rendezett kajak-kenu világbajnokság támogatásában a magyar vízisport melletti több évtizedes elkötelezettségét erősíti meg a Nemzeti Közművek. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Nemzeti Közművek névadószponzor szponzor világbajnokság