Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 12. 13:48 Forrás: MTI

Felújítás előtt a Szegedi Törvényszék

Készülnek a műemléképület rekonstrukciós tervei.

Hirdetés

– Az Országos Bírósági Hivatal 2015-ben hagyott jóvá forrást a tervezési munkálatok megkezdésére – mondta a bírósági elnök sajtótájékoztatóján. A rekonstrukció után, néhány év múlva a műemléki jelleget megtartó modern épületben működhet majd a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Járásbíróság. A készülő tervek illeszkednek ahhoz az elképzeléshez, hogy a szegedi Széchenyi teret és környékét a második világháborút megelőző állapotban állítják helyre.

– A felújítás során beépítik a pincerészt és részben az udvarokat, ügyfélcentrumokat hoznak létre, az épület alapterülete pedig a jelenlegi 9500-ről, 13 ezer négyzetméterre bővül. A felújítás várható költsége ötmilliárd forint – tette hozzá Tárkány-Szűcs Babett elnök.

– Az engedélyes tervek befejezése után, a szükséges engedélyek megszerzése, majd a kiviteli tervek elkészültét követően írhatják ki a közbeszerzési eljárás a kivitelezésre – mondta az elnök. Reményei szerint a jövő nyáron a törvényszék már másik épületben működhet. A felújítás idejére a Szegedi Járásbíróság és a Szegedi Törvényszék egykori Délterv-székházba költözik majd.

Az eredeti nevén Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota tervrajzait Ney Béla és Meixner Károly műépítészek készítették 1881-ben. A kivitelezés 1883 áprilisára fejeződött be, az épületet Ferenc József adta át novemberben az 1879-es nagy árvizet követő újjáépítést lezáró ünnepségek során. Az épületet 1906-ra kibővítették, majd az 1950-es és az 1970-es években, végül 1984-ben kisebb felújítások történtek.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés