Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Rekord áron, 175 millió forintért vették meg a Százholdas pagony eredeti térképét
Művház 2018. július 12. 12:18

Rekord áron, 175 millió forintért vették meg a Százholdas pagony eredeti térképét

A szakembereket is meglepte az érdeklődés a Százholdas pagonyt ábrázoló eredeti térkép iránt. Nem véletlen, hogy a rajz végül 430 ezer fontért (157 millió forint) kelt el a Sotheby's keddi londoni árverésén.

Hirdetés
Hirdetés

Az aukciósház közleménye szerint egy könyvillusztrációért árverésen még soha nem ajánlottak annyit, mint E. H. Shepard Micimackót illusztráló 1926-os tintarajzáért. Az A. A. Milne-regényhez készült rajz leütési árát előzetesen 100-150 ezer fontra becsülték, de végül ennek az összegnek a háromszorosáért kelt el.

A Sotheby's szerint a térkép azért különösen értékes, mert nagyon egyszerű áttekintést nyújt a Micimackó világáról. A térképpel kezdődik az első kiadás, és ott van az utolsó lapon is. Szerepel a könyvből készült, 1966-ban bemutatott Disney-rajzfilmben is.

A keddi árverésen áruba bocsátották Shepard négy másik, a Milne-regény szereplőit - Micimackót, Róbert Gidát, Malackát és Fülest - ábrázoló eredeti illusztrációját is, az öt tétel együttesen 917 500 fontért (336 millió forint) kelt el a becsült 310-440 ezer helyett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árverés Micimackó rajz térkép

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés