Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. július 12. 11:28

Vitrinbe kerülnek a Szegeden nyíló arany- és ezüstkincs kiállítás tárgyai

Megkezdik a román szakemberek a Szegedre érkezett arany- és ezüstkincs kiállítás értékes tárgyainak vitrinbe helyezését a Fekete házban, a Móra Ferenc Múzeum kiállítóhelyén. A Bukarestből érkezett tárlat összesen 1000, szinte felbecsülhetetlen értékű műtárgyat vonultat majd fel.

Hirdetés

Vasárnap délután rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett érkezett meg a Fekete házba a jövő héten nyíló arany-és ezüstkincs kiállítás anyaga Bukarestből. A szinte felbecsülhetetlen eszmei értékű tárgyak ládákban pihentek, amíg a biztonsági vitrineket beállították és előkészítették a napokban a szakemberek.

Az óriási mennyiségű arany- és ezüsttárgyat román szakemberek helyezik be kiemelt biztonsági előírásoknak megfelelően ezekbe a speciális vitrinekbe. Az óriási értéket képviselő kollekció miatt a munkatársak kiemelten figyelnek a biztonságra, hiszen 1000 műtárgyról van szó.

A bukaresti Román Nemzeti Múzeum által összeállított kiállítás többezer év arany- és ezüstkincseiből nyújt áttekintést. A tárgyakat a mai Románia területén találták meg a 19-20. században – ezek a tárgyak annyira fontosak a román állam számára, hogy átvitt értelemben tekinthetjük őket a romániai Seuso-kincsnek is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aranykincsek Móra Ferenc Múzeum ezüst kincsek Fekete ház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés