Hirdetés
Művház 2018. július 12. 11:01

A csúf Quasimodo idén is beleszeret a gyönyörű cigánylányba

Képriport
Péntektől három estére visszatér a Dóm téri csillagok alá a vágyakról, hősiességről és egymás elfogadásáról szóló világsikerű musical, A Notre Dame-i toronyőr. A Victor Hugo regényéből készült előadást tavaly nyáron hat alkalommal játszották telt ház előtt.
Hirdetés

„Nagyon fontos dolgokkal foglalkozik a darab. Elsősorban azzal, hogy a társadalom hogyan viszonyul a kívülállókhoz, azokhoz, akik mások… Ez egy nagyon is releváns téma manapság.” (Stephen Schwartz dalszövegíró)

Fülbemászó dallamokkal és egy igazán szenvedélyes történettel debütált tavaly augusztusban A Notre Dame-i toronyőr a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A Disney egykori rajzfilmje alapján, Alan Menken lenyűgöző zenéjével egy lendületes, szellemes és magával ragadó musical készült háttérben a Fogadalmi Templommal.

A tavalyi nagy siker után idén is varázslatos párizsi forgatag fogadja a nézőt A Notre Dame-i toronyőr előadásain.

Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, amely a Budapesti Operettszínház koprodukciójaként tér most vissza a Dóm térre.

Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, amelynek dalait szintén jelölték a hollywood-i aranyszoborra. A musical a mesénél komolyabban szól nagyon fontos felvetésekről.

A történet szerint a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe végül Quasimodo, Frollo és Phoebus kapitány is beleszeret. A bonyodalmakból végül csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Esmeraldát, a gyönyörű cigánylányt idén is Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítják, most is ők lesznek a csúf Quasimodót alakító Veréb Tamás partnerei a Kerényi Miklós Gábor rendezte darabban, amely három estén – július 13-án, 14-én és 15-én – lesz látható a Dóm téren.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dóm tér Szegedi Szabadtéri Játékok A Notre Dame-i toronyőr musical