Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 12. 10:15

Megújul a Nagykörút: elterelik a buszokat és teljes útzár is lesz

Képriport
Két hétvégén is lezárják a Mikszáth Kálmán utcát és Nagykörút egy részét – a buszokat is elterelik. Július végétől néhány hétig pedig az autósok sem hajthatnak be a Kossuth Lajos és Kálvária sugárút közötti szakaszra. Jobb lesz nagy ívben elkerülni a Nagykörutat.

Hirdetés

Július elején kezdődött meg a Magyar Közút felügyelete mellett a Nagykörút burkolatának felújítása.

A jelenleg is korlátozott személyforgalom mellett a következő két hétvégén, július 14–15-én, illetve július 21–22-én a Mikszáth Kálmán utcát is lezárják az útcsatlakozás aszfaltozása miatt.

A lezárással egy időben a Szegedi Vízmű Zrt. is felújítási munkákat végez az utcában. Az útlezárással érintett helyi közösségi közlekedési járművek a Széchenyi tér – Kossuth Lajos sugárút – Török utca – Mérey utca terelőúvonalon közlekednek mindkét hétvégén.
A Centrum Áruház megállóhely helyett az Anna-kút megállóhelyen állnak meg az alábbi közösségi közlekedési járművek:

a 60-as, 60Y-os, 67-es, 67Y-os, 70-es, 71A-s, 72-es, 72A-s, 74-es, 76-os, és 93E-s jelzásű autóbuszjáratok,
valamint az 5-ös, 7A-s, 9-es és 19-es jelzésű trolibuszok.

Az eredetileg a Tisza Lajos körútról a Mikszáth Kálmán utcába kanyarodó autóbuszjáratok terelőútvonala szintén a Kossuth Lajos sugárút – Török utca – Mérey utca lesz. A Mérey utcában ideiglenes autóbuszmegálló is üzemel majd.

A 74-és és 76-os jelzésű autóbuszjáratok végállomása a Mikszáth Kálmán utca helyett átmenetileg a Mérey utcában lesz kijelölve.

Augusztusban jobb, ha elkerüli a Nagykörutat!

Július 23-tól, hétfőtől előreláthatólag szeptember végéig a Nagykörúton zajlanak felújítási munkálatok:

a Nagykörút – Kossuth Lajos sugárút csomópont és a Nagykörút – Gutenberg utca – Bakay Nándor utca csomópont, valamint a Nagykörút – Rigó utca – Gogol utca csomópont és a Nagykörút – Kálvária sugárút csomópont között átmenetileg nem közlekedhetnek az autósok.

A lezárt munkaterületre az építési forgalmon kívül csak a lakó – és áruszállító célforgalom, illetve a tömegközlekedési járművek hajthatnak be.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autóbusz menetrend terelés útfelújítás Mikszáth Kálmán utca nagykörút
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés