Szegeden 2018. július 11. 09:55

Játszóterek újulnak meg: kötélpiramis, játékvár és evezőgép is lesz

Huszonkilenc játszótéren összesen ötvenmillió forintot költ idén a szegedi önkormányzat felújításra, korszerűsítésre. Nagyobb játszótéri eszközökre 33, kisebb játékokra 17 millió forintot fordítanak, ötven információs táblát is kihelyeznek a játszótereken.

A legtöbbet, több mint 13 és fél millió forintot a Kálvária téri játszótér korszerűsítésére fordítják. Ide egy közel hat méter hosszú kötélpiramis helyeznek ki.

Összesen 29 helyszínen terveznek komolyabb fejlesztést. A Lomnici utca 39. szám mögötti területen, a Hont Ferenc utca 20–24. előtt, a Honfoglalás Emlékparkban, valamint a Honvéd téren a régi, tönkrement, mára balesetveszélyessé vált játékokat is elbontják.

A nagyobb beruházások közé tartozik a Kodály Vár elnevezésű, mászóhálóval, hatszögletű mászótoronnyal egybeépített, létrás mászókával ellátott játék, amelynek darabja több mint három millió forint. Ennek a különleges játéknak az Ág és Gáspár Zoltán utcai, a Koszorú utcai, illetve a Gulácsi parki játszóterek közelében élő gyerekek örülhetnek majd hamarosan.

Nagyobb fejlesztésekre számíthatnak még a Tápai utcában élők, itt közel két és fél millió forintból egy kéttornyú várral bővítik a játéklehetőségeket, a Puskás utcai játszótérre pedig több mint három és fél millió forintból vásárolnak új forgóhintát.

Az önkormányzati képviselőkkel is egyeztetett fejlesztési listából az is kiderül, hogy a legolcsóbb eszközök a legkisebbek által kedvelt rugós játékok, amelyeknek darabja bruttó 172 ezer forint.
Ilyenekkel gyarapodik nyáron a Zöldfa és a Sás utcáknál található játszótérre, a szintén olcsóbbnak számító mérleghintából pedig a Rókusi körúti, a Petres és az Agyagos utcai játszóterekre kerül egy-egy darab.

A Bartók Béla téri játszótér a tervek szerint 1 millió 700 ezer forintból öt fitneszeszközzel bővül, többek között hasizom erősítőt, egyszemélyes gyaloglógépet és evezőgépet telepítenek a belvárosi játszótérre.

A Gulácsi parkban, a Puskás utcában, a Honvéd téren és a Fakert utcában lévő játszóterekre pedig homokozókat telepítenek.

A játszóterek korszerűsítését vállalkozási szerződés keretében a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi el.

 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás játszótér