Hirdetés
Ziccer 2018. július 10. 14:36

Simi visszatér, és egy hétig Szegeden lapátol!

Képriport
Harminc ország, száznegyven klubcsapata, több mint hatezer résztvevő, ebből hétszázhuszonöt magyar: ezek a legfontosabb számai a július 17-én rajtoló Klublegénység Sárkányhajó Világbajnokságnak.

Mondunk akkor még párat, már számot:

  • ez lesz a tizenegyedik klub legénység vb,
  • Magyarországon a harmadik sárkányhajós világverseny,
  • amelyből Szeged már a másodikat rendezi, 2013-ban nemzetek közötti sárkányhajó-világbajnokság volt.

De ki az a Simi?

A kabalafigura. És „életben” is aranyosra sikerült, Boldoggal ellentétben, lásd a világbajnokság webáruházában.

Simi csak lélekben, meg a molinókon volt jelen azon a sajtótájékoztatón, amelyet a versennyel kapcsolatban tartottak a Tisza DOKK-on. Szeged nevében Joób Márton önkormányzati képviselő, a közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke arról beszélt, örül annak, hogy egy újabb világversenynek adhat otthont Szeged. Amiatt meg külön büszke a városra, hogy húsz éve volt az első világbajnokság a Maty-éren, és az azóta eltelt idő bizonyította, milyen világszínvonalú az a pálya, hiszen a kajak-kenu világversenyek után most a sárkányhajók is visszatérnek oda.

A sportág szövetségének elnöke, Járosi Péter, aki a tájékoztató moderátora is volt, arról beszélt, mekkora fejlődésen ment át alig egy emberöltő alatt a sportág. Gondolták volna például, hogy világszerte 90 millióan sárkányhajóznak? Elmondta Járosi azt is, ez a klublegénység világbajnokság sokkal színvonalasabb lesz a nemzetek közötti világbajnokságnál:

– Egy klubhajó legénysége sokkal jobban ismeri egymást, mint amikor egy válogatottat ültetnek össze országonként egy hajóba. Izgalmas, színvonalas versenyekre számítok.

Ács Szilvia, a szegedi Tourinform iroda vezetője a turisztikai jelentőségéről beszélt a versenynek, amely miatt gyakorlatilag Csongrád megye összes szálláshelye elkelt július 12. és 20. között. Török Réka, a szervezőbizottság tagjaként pedig arról beszélt, sikerült hatvankét önkéntest a verseny mellé állítani, ők minden nap mindenben segítenek a versenyzőknek és a közönségnek is.

A világbajnokság július 17-étől 22-éig tart. Július 17-én és 18-án a 200 méteres, 19-én és 20-án az 500 méteres sprintversenyek lesznek a Maty-éren, 21-én és 22-én pedig a Tisza a Huszár Mátyás rakpart előtt a 2000 méteres versenyeket rendezik meg.

Utcabál is lesz Metzker Viktória áll majd a dj-pultban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IDBF Klub Legénység Sárkányhajó-világbajnokság Joób Márton Maty-ér sárkányhajó Tisza