Hirdetés
Művház 2018. július 10. 12:03

Sörbarátok és zenészek foglalják el a hét végén a belvárost

Szereti a sört? És a muzsikát? Akkor jó hétvégéje lesz! Kézműves sörfőzdék és utcazenészek mutatkoznak be ugyanis péntektől vasárnap estig a belvárosban. A negyedik Nemzetközi Söröm Fesztiválhoz az idén közel száz utcazenész is csatlakozik.

Július 13-15. között az idén már negyedik alkalommal rendezik meg a kézműves sörök fesztiválját. A szervezők olyan italkülönlegességeket szeretnének kóstoltatni a fesztiválra kilátogatókkal, amelyeket csak nagyon ritkán találhatnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.

Felkutatták az ország számos kis- és nagy sörfőzdéjét, hogy megmutassák, a sztereotípiák ellenére a magyarok nemcsak borokat, hanem kiváló söröket is tudnak készíteni.

Mindhárom napon a tematikához megfelelően igyekeznek majd bemutatni a sörkultúrát is. Pénteken a Balkánhoz tartozó országok sörkülönlegességeivel, zenéivel és ételeivel ismertetik meg a szegedieket, másnap, a lengyel napon egy tradicionális pirog mellett mutatják be a hozzá illő söröket.

Vasárnap, osztrák nappal zárul a fesztivál, ahol a hagyományos népviseletbe öltözött, jódlizós „sógorainkkal” egy bécsi szelet táraságában ízlelhetik meg az érdeklődők a méltán híres osztrák búzasört.

Idén először csatlakozik a sörünnephez az Utcazene Fesztivál. A SzegedArt 2018 keretében közel száz utcazenész 10 helyszínen 3 napon át körforgásban mutatkozik be Szeged belvárosában.

A résztvevőkre szavazni is lehet. A legtöbb szavazatot kapott formációnak lesz esélye az 500 ezer forintos fődíj elnyerésére.

Az utcazene fesztivál az eredményhirdetést és a gálát követően vasárnap 20 órakor a Huckleberry Guys és a Feri elesett zenekarok közös koncertjével ér véget.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál sör zene