Hirdetés
Szegeden 2018. július 10. 11:54 Forrás: MTI

Szeged továbbra is az egyik legnépszerűbb úticél

Az egy évvel korábbihoz képest 13 százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben. A Szállás.hu adatai szerint Budapest és a fürdővárosok után továbbra is Szeged az egyik legnépszerűbb úti cél.

A Szállás.hu elemzése szerint az egy-, kétéjszakás kikapcsolódások voltak a legnépszerűbbek, a foglalások 77 százalékát tették ki; Budapest, Siófok és Eger voltak a legvonzóbbak.

Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Szeged is a legkedveltebbek közé tartoztak, a top 10-es listára még Pécs, Gyula, Debrecen és Miskolctapolca kerültek be.

A Szállás.hu által közvetített forgalom belföldön 20 százalékkal, a külföldre közvetített forgalom pedig 35 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A tavalyi második negyedévhez képest 15,9 százalékkal több foglalást regisztrált a Szállás.hu az idei április-júniusi időszakban.

Az apartman, a vendégház és a panzió a legkeresettebb szállástípusok.

Továbbra is az egy éjszakára szóló foglalások a legnépszerűbbek, az összes foglalás 43 százalékát tették ki. A foglalások harmada két éjszakára szólt, minden 10. pedig háromra.

Az átlagos foglalási érték 36 ezer 400 forint volt a vizsgált időszakban – fejtette ki Keresztes Nóra marketing menedzser.

Ötből négy foglalás 50 ezer forint alatti volt, minden ötödik pedig 50 és 100 ezer forint közötti.

Nagyjából minden 5. foglalást fizettek SZÉP-kártyával, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szállás toplista turizmus vendéglátás