• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Mert így kellett lennie: Oroszország–Horvátország 2–2, büntetőkkel: 3–4
Ziccer 2018. július 7. 23:08 Forrás: MTI

Mert így kellett lennie: Oroszország–Horvátország 2–2, büntetőkkel: 3–4

Újra tizenegyesekkel lépett tovább Horvátország, a házigazdákat állították meg.

Oroszország–Horvátország 2–2 (1–1, 1–1, 1–2), tizenegyesekkel: 3–4
Szocsi, 44 ezer 287 néző, vezette: Sandro Ricci (brazil)
Oroszország: Igor Akinfejev – Mario Fernandes, Ilja Kutepov, Szergej Ignasevics, Fjodor Kudrjasov – Alekszandr Szamedov (Alekszandr Erohin, 54.), Roman Zobnyin, Daler Kuzjajev, Gyenyisz Cserisev (Fjodor Szmolov, 67.) – Artyom Dzjuba (Jurij Gazinszkij, 79.), Alekszandr Golovin (Alan Dzagojev, 102.)
Horvátország: Danijel Subasic – Sime Vrsaljko (Vedran Corluka, 97.), Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Josip Pivaric, 74.) – Ivan Rakitic, Luka Modric – Ante Rebic, Andrej Kramaric (Mateo Kovacic, 88.), Ivan Perisic (Marcelo Brozovic, 63.) – Mario Mandzukic
Gólok: Kramaric (39.), Vida (101.), illetve Cserisev (31.), Fernandes (115.)
Sárga lapok: Lovren (35.), Strinic (38.), Vida (103.), Pivaric (112.) illetve Gazinszkij (109.)

Az első félidőben rögtön a kezdés után nagy iramú, lüktető volt a játék, amelyben a horvátok kezdeményeztek, míg az oroszok pár húzásból igyekeztek gyors kontrát vezetni. A házigazdák a korábbi mérkőzéseikhez hasonlóan mezőnyben ezúttal is rengeteget dolgoztak, viszont most – ellentétben az Uruguay és a Spanyolország elleni találkozóval – a papíron sokkal erősebb rivális ellen is támadó szellemben kezdtek. Az intenzív letámadó felfogásnak, valamint a vállalkozó kedvnek volt köszönhető, hogy Cserisev találatával vezetéshez jutottak az oroszok. A horvátokat megzavarta, hogy mezőnyfölényük ellenére hátrányba kerültek. Két védőjük kapott sárga lapot, pedig nyolc olyan játékosuk volt – négy a kezdőben –, akit sárga lapok miatti eltiltás fenyegetett a találkozó előtt. A horvátok azonban így is nyugodtan mehettek pihenőre: Mandzukic helyzetfelismerése és Kramaric helyezkedése egyenlítést ért még a szünet előtt.

A második játékrész elején lassabb volt az iram, de a sportszerű játék, a magas színvonal és a horvát mezőnyfölény továbbra is megmaradt. Az oroszok ekkor behúzódtak a térfelükre, az ellenfélnek így több lehetősége és helyzete adódott, a legnagyobb a 60. percben, amikor Perisic 8 méterről a kapufát találta el, majd a labda elgurult keresztben a gólvonal előtt. A 75. perc után az oroszok tízperces rohamra indultak, amelyben ismét nyílt volt a játék, de utána megint beszorultak. Viszont megőrizték a kapujukat az újabb góltól, és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első félidejében a horvátok megszerezték a vezetést. Az együttes mezőnyfölényben játszott ugyan, de helyzetet nem tudott kialakítani, találatát szöglet előzte meg. A hátrányban lévő házigazda azonban meg tudott újulni, és egy szabadrúgás utáni fejessel egyenlített.

A nyolcaddöntőben az oroszok és a horvátok is 1–1-re végeztek – előbbiek a spanyolok, utóbbiak a dánok ellen –, és miután a ráadásban sem bírtak riválisaikkal, végül a tizenegyespárbaj hozta meg a döntést. Ezúttal is ez döntött, a horvátok javára.

11-esek
Szmolov flegma lövését Subasic kézzel hárította (0–0).
Brozovic magabiztosan lőtt félmagasan a kapu bal oldalába (1–0).
Dzagojev laposan a kapu bal oldalába lőtt (1–1).
Kovacic bal alsó sarokra tartó lapos, de nem túl erős lövését Akinfejev kivédte (1–1).
Fernandes nagy erővel a kapu jobb alsó sarka mellé lőtt (1–1).
Modric lapos lövésébe beleért ugyan Akinfejev, majd a labda a kapufát is érintette, de végül a kapuban kötött ki (2–1).
Ignasevics nagy erővel lőtt a jobb alsóba (2–2).
Vida higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába (3–2).
Kuzjajev a kapu jobb oldalába lőtt (3–3).
Rakitic higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába (4–3).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci foci-vb foci-vb 2018 Horvátország labdarúgás labdarúgó-világbajnokság Oroszország