Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Vajon mit szól ehhez Novák Katalin? A spanyol állam újból biztosítja egyedülálló nőknek és leszbikusoknak is a mesterséges megtermékenyítési programot
Túl a városon 2018. július 6. 18:45 Forrás: MTI

Vajon mit szól ehhez Novák Katalin? A spanyol állam újból biztosítja egyedülálló nőknek és leszbikusoknak is a mesterséges megtermékenyítési programot

Ott a jelek szerint a katolikusak kevésbé homofóbok. Meg többen szocialisták is.
Hirdetés

Újból hozzáférhetővé lesz az állami finanszírozású mesterséges megtermékenyítési program az egyedülálló nőknek, illetve leszbikus nőknek is 2019 első negyedévétől Spanyolországban – jelentette be Isabel Celaá kormányszóvivő Madridban. A szocialista politikus felidézte: az elérhető közszolgáltatások listájáról 2014-ben vette le ezt a lehetőséget a konzervatív néppárti kormány, és az egészségügyi minisztérium most rendelettel kívánja visszaállítani.

Isabel Celaá elmondta: pénteki ülésén a kabinet több intézkedésről is döntött annak apropóján, hogy ezekben a napokban zajlanak a melegbüszkeség hetének rendezvényei a spanyol fővárosban.

A kormány úgy határozott, hogy június 28-át hivatalosan az LMBTI-büszkeség napjának nyilvánítja Spanyolországban, a betűszó a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és interszexuálisok közösségére utal.

Az esélyegyenlőségi minisztérium keretein belül létrehozzák az egyenlő bánásmód és sokféleség főigazgatóságát, továbbá munkacsoportot alakítanak az iskolai együttélés stratégiai tervének kidolgozására, hogy megszüntessék a nemi irányultság szerinti diszkriminációt az oktatási intézményekben.

„A sokféleséget tiszteletben tartva szeretnénk élni” – fogalmazott a kormányszóvivő, hangsúlyozva, hogy ezek a döntések képviselik a folytonosságot a szocialista Zapatero-kormány (2004–2011) politikájával, amely tizenhárom évvel ezelőtt engedélyezte az azonos neműek házasságát Spanyolországban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Spanyolország leszbikusok mesterséges megtermékenyítés