Hirdetés
Szegeden 2018. július 6. 11:00

Egy hónap múlva átadhatják a megújult Klapka teret

Képriport
A Rókus kapujának is nevezhető téren január óta tart az építkezés, amely most a végéhez közeledik. Ha minden a tervek szerint alakul, egy hónap múlva vehetik birtokba a megújult teret a közelben élők.
Hirdetés

A kivitelező számára 150 nap állt rendelkezésre, hogy elvégezze a beruházást. Közben azonban határidőt kellett módosítani, mert a közműátépítés a szolgáltató késlekedése miatt csúszott. Pénteken már a játszótéri elemek alapozása és felszerelése zajlott, ugyanakkor kihelyezték már a szabadtéri kondigépek többségét is. Az elkerített, új aszfaltréteggel és felfestéssel ellátott focipálya már teljesen kész, a térburkolat kövezetét pedig most helyezik el. A tér körül zajlik az aszfaltozás is, így szinte minden elemében megújul az évtizedekig elhanyagolt terület. 

Évtizedekig elhanyagolt Klapka tér felújítására 100 millió forintot különített el a város, amit az előre nem látható pótmunkák miatt még 15 millióval kellett megtoldani.

Lesz modern játszótér, szabadtéri fitnesz-park, sportpálya és pihenőhelyként szolgáló zöldterület is. Rendezetté válik a parkolás, ugyanakkor fákat és cserjéket, évelő növényeket is telepítenek a területre.

Korábban írtuk:

Hamarosan a pihenésé és a sportolásé lesz a Klapka tér

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Klapka tér