Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. július 5. 19:02

Új számítógépet kapott és még az idén megújul a Hangoskönyvtár

Hiányt pótló számítógéppel gazdagodott ma délután a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtára. Az ünnepélyes átadáson azt is bejelentették, az önkormányzat 14 millió forintot biztosít az épületbelső teljes felújítására, ami még az idén el is készül.

Hirdetés

A városrész önkormányzati képviselője, Hekáné Szondi Ildikó immár sokadszor sietett a könyvtár segítségére, amikor képviselői alapjából egy teljesen felszerelt számítógépet adományozott a fiókkönyvtárnak.

Korábban működött itt egy olvasók által használható komputer, de az elmúlt időben már megöregedet, tönkre ment és ezért „nyugdíjba” küldték.

– Szerencsés vagyok, hogy a körzetemben két könyvtár is működik. Napi kapcsolatba vagyok a Hangoskönyvtárral is. Mikor megtudtam, hogy tönkrement az itteni számítógép, elhatároztam, hogy segítek. A kultúrára fordított pénz ugyanis a legjobb befektetés - mondta a képviselőnő.

A számítógépet és a hozzá tartozó monitort, kiegészítőket Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár nyugdíjba vonuló igazgatója vette át. A köszönet mellett bejelentette: a szegedi önkormányzat 14 millió forintot biztosít a Hangoskönyvtár épületének felújítására.

Mekkelné Dús Judittól, a fiókkönyvtár vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a Stefánián lévő közösségi tér hamarosan nyári szünetre megy:

július 30. és augusztus 20. között zárva tartanak. Úgy tervezik, hogy ezt követően átköltöztetik a 15 ezer könyvet és dokumentumot a szomszédba, az egykori orvosi rendelő helyére, ahol az év végig, míg végleges helyükre vissza nem tudnak költözni, zavartalanul működhetnek.

A felújítás során korszerűsítik a fűtést, a világítást, kicserélik a padlóburkolatot és a berendezés is teljesen megfiatalodik. Így egy teljesen megújult épületbe költözhetnek vissza az itt működő kisközösségek, többek között a vakok és gyengénlátók klubja, a Közéleti Kávéház rendezvényei és a Senior Fotóklub alkotói is.

A rövid ünnepséget a Nap-Fény Fotókör tagjainak Állati jó állatok című közös kiállításának megnyitója zárta.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hekáné Szondi Ildikó Palánkainé Sebők Zsuzsanna Somogyi-könyvtár számítógép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés