Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 5. 11:46

Két szegedi óvoda újul meg a következő négy hónapban

Képriport
Csütörtök délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek a Garam utcai és a Tünde téri óvodákban. A felújítások az épületek minden elemét érinteni fogják, és a munkálatok négy hónapig tartanak majd.

Hirdetés

Zömében uniós forrásból újulnak meg a Szeged legsűrűbben lakott részein található intézmények. A 680 millió forintos beruházás keretében felújítják az épületek energetikai berendezéseit, új szigetelést kapnak a falak, kicserélik a nyílászárókat, megszépülnek a vizesblokkok, az öltözők, kicserélik az elektromos hálózatok elemeit, és rendbe hozzák az udvarokat is. Emellett akadálymentessé teszik az épületeket.

Botka László polgármester a Garam utcai óvoda munkaterületének átadásán elmondta:

jól halad a városi óvodafelújítási program, hiszen még az idén hozzálátnak a Kemes utcai és a Klebelsberg Telepi Óvodák felújításához is.

A Garam utcai épületre ráfért már a felújítás, hiszen 35 éve ad otthont az intézménynek, és ez alatt csak apróbb javításokat végeztek el rajta. Az önkormányzat a mostani beruházáshoz a teljes költség mintegy harmadát biztosította.

A Garam utcába 160 kicsi jár, ők a felújítás négy hónapja alatt a Teréz utcában lelnek ideiglenes otthonra, a Tünde téri óvodából a 150 gyerek pedig a Temesvári körútra jár majd át. Mindenki azt reméli, hogy a kivitelező HPQ Plusz Kft. időben végez, és október végén, november elején egy minden elemében megszépült, megújult épületbe térhetnek vissza a kicsik és nevelőik.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László felújítás Garam utcai óvoda óvoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés