Hirdetés
Kék hírek 2018. július 2. 11:27 Forrás: MTI

Czeglédy: plusz két hónap előzetesben

Indítványozta az ügyészség. A bíróságnak csütörtökig kell döntenie, akkor jár le a jelenleg érvényben lévő, három hónapra szóló kényszerintézkedés határideje.

Hirdetés

Czeglédy Csabát a nyomozó hatóság bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntettével gyanúsítja – közölte Serfőző Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott; a bűnszervezet 6 milliárd 294 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását az öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az eljárás meghiúsítása, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Előzetes letartóztatás, egyébként már tegnaptól nincs, ez a jogi kategória megszűnt, ahogy azt összefoglaltuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Czeglédy Csaba előzetes letartóztatás