Szegeden 2018. július 1. 20:19

Tápéért Emlékérmes a Tápéi Polgárőr Egyesület

Képgaléria
Egy emberöltőnyi önkéntes munkát ismertek el a tápéi falunap és grillfesztiválon. Szegeden az egyik legjobban dolgozó polgárőr egyesület a tápéi.

A kilencvenes évek elején alapított Tápéért Emlékérmet azért alapította annak idején Mészáros Attila, hogy megköszönjék mindazoknak a Tápéért végzett munkáját, akik munkájukkal, szabadidejük részbeni vagy teljes föláldozásával a településrészért, annak lakosaiért dolgoznak. A díjról mindig a részönkormányzat tagjai döntenek. Kezdetben csak magánszemélyek kapták meg, de hozott egy olyan döntést a részönkormányzat, hogy egyesületek, civil szervezetek is megkaphatják, ha tevékenységükkel öregbítik Tápé hírnevét. Így kaphatta meg annó a gyékényes egyesület is. Most meg így, ezért kaphatta meg a helyi polgárőr egyesület az elismerést. A díjat a vasárnapi falunap és grillfesztiválon, az azt lezáró Bikini-koncert előtt adta át az egyesület megjelent képviselőinek Botka László polgármester és Szabó Sándor országgyűlési képviselő.

– Tápé mindig is híres volt összetartó közösségéről, azt kívánom önöknek, legyen ez így a jövőben is. Gratulálok a polgárőreikhez, büszkék lehetnek rájuk! – mondta rövid beszédében a polgármester, majd átadta a díjat az egyesület vezetőjének, Tóth Zoltánné Marikának.

Tóth Zoltánné Marika azt mondta, ebben az emlékéremben valamennyi polgárőr kollégájának a munkája benne van

Az átadó után Szécsényi Rózsa, Tápé önkormányzati képviselője, szintén röviden, bemutatta az egyesületet: a polgárőrök Tápén 1995-ben alakultak meg, nem voltak babonásak, tizenhárom fővel kezdtek. Tíz éve egészültek ki a tápéi réti csoporttal. Dolgoznak a tápéi körüli tanyavilágban, de Petőfitelepen, Új-Petőfitelepen, Baktóban is, ez közül 80 ezer négyzetméternyi területet jelent. Tavaly 11 ezer 230 óra szolgálatot láttak el.

Az ünnepséget követően a falunap közönsége a Bikinivel együtt énekelte egy kicsit a polgárőröknek is: „én ott leszek veled mindenütt, ahol megígértem”.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László polgárőrség Szabó Sándor Szécsényi Rózsa Tápé Tápéért Emlékérem Tápéi Polgárőr Egyesület