Hirdetés
Hirdetés
Színes 2018. június 30. 13:02

Aranyhíddal Balatonfővárosba

Képriport
Elsőre csak Szegeden néztük meg, a második héten már teszteltük is: csak ajánlani tudjuk az Aranyhíd Expresszt. Keszthelyt is, bár picit többre számítottunk. Különösen úgy, hogy rossz volt az idő, „nem kellett megfőni” a strandon.

Hirdetés

Nagyon örültünk annak, hogy a nyári menetrendváltásnak hála nem muszáj autóval menni a Balatonhoz: szombaton és vasárnap, valamint augusztus 20-án átszállás nélkül lehet elvonatozni a déli parton egészen Keszthelyig.

Ezt tettük meg mi is a múlt héten: fölültünk az Aranyhíd Expresszre.

A vonatút oda és vissza is egészen príma volt, igaz, odafelé elvitt minket a sodrás Cegléd előtt: a szembe jövő vonat elsodort valakit a pálya mentén, ezért előbb Nagykőrösön legelt a szerelvény, majd félreraktak minket Nyársapáton. El is tört emiatt a mécses, egy kisiskolás kisfiú egyszer csak hangosan fölzokogott: „sosem fogok lejutni a Balatonra!” Nem győzték vigasztalni a nagyszülei. Végül hatvan perces késéssel értünk le a Balaton fővárosába, hogy aztán picit csalódjunk benne. Pedig minden adva volt ahhoz, hogy Keszthely megmutassa kultúrvárosi mibenlétét: rossz volt az idő és Múzeumok éjszakája is volt.

Mégis valahogy nem tudott ezzel mit kezdeni a város. Pedig elvileg képes rá: a Festetics-kastélyon kívül is annyi múzeum van a városban, sőt, a Kossuth Lajos utcán, hogy az már nyomasztó, de valahogy senki nem volt rájuk kíváncsi. Vasárnap meg végképp kihalt a város. Meg is jegyezték a pincérek is, mostanában ez a jellemző, sajnos. Meg az, hogy borzasztóan ápolatlan volt a város, a Helikon park gondozatlansága különösen fájó volt.

De legalább a vasútállomás szép.

A vonatot mindenképpen ajánljuk mindenkinek, a közbülső állomásokat is, meg persze Keszthelyt is. Csak érjük be kevesebbel. Mondjuk a stranddal meg a kastéllyal. Utóbbi helyen az árak is nyugat-európai színvonalúak voltak.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Aranyhíd Expressz Keszthely MÁV vasút vonat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés