Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. június 30. 09:43 Forrás: MTI

Munkástanácsok: a cafeteria-átalakítás ne járjon nettó csökkenéssel!

A szakszervezeti szövetségek egyetértenek azzal, hogy ésszerűsíteni kell a cafeteria-elemeket, a munkáért bér járjon, de a racionalizálás során a nettó tartalmak ne csökkenjenek.

Hirdetés

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke azt mondta, a cafeteria társadalmilag fontos célokat is támogat, ezért a munkavállalói oldal egység álláspont alapján a következő tárgyaláson javasolja egyes elemek megtartását. – A közös álláspont alapján szeretnék megtartani még a családtámogatási rendszert, a lakhatási és a munkaerőpiaci elemeket, valamint a hosszú távú öngondoskodást jelentő pénztári befizetéseket – tette hozzá.

Szerinte a SZÉP-kártya jelenlegi három eleme mellé egy negyediket is be lehetne vezetni az iskolakezdés támogatására. Palkovics Imre elmondta, az étkezési jegyeknél sok visszaélés volt, nem minden esetben élelmiszerre, hanem egyéb élvezeti cikkre fordították ezt a lehetőséget, a növekvő bérekkel ki lehet váltani az étkezési jegyek funkcióját, de szeretnék, hogy ezen a területen se érje nettó veszteség a munkavállalókat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Munkástanácsok Országos Szövetsége Palkovics Imre szakszervezet SZÉP-kártya
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés