Hirdetés
Szegeden 2018. június 29. 19:34

Megcsinálták! Viharos sikerük volt a palacktutajosoknak a Tiszán

Képriport
Körülbelül 800 PET-palackból építettek tutaj a Kaszap István Kollégium lakói, amit pénteken délután raktak vízre. A premier viharosra sikerült: épp akkor szakadt le az ég, amikor elindultak volna a vízitelepről a vállalkozó szellemű egyetemisták.

Hirdetés

Az időjárás nem volt kegyes Sipos Áronhoz és Balogh Péterhez. Ők vállalkoztak arra a nem mindennapi feladatra, hogy a vízitelepről a Laposig evickélnek az alkalmi vízi járművel. Hatalmas eső kerekedett ugyanis közvetlenül a tervezett indulás előtt, így egy eresz alól lesték az eget, mikor áll már el végre az égi áldás.

Mivel fél óra elteltével kicsit csillapodott az esőzés, a két srác mégis nekiindult. Útjuk során csapkodtak a villámok, dörgött az ég, és újult erővel esni kezdett az eső. Így aztán egy kemény erőpróbává vált az a vállalkozás, aminek eredeti célja az volt, hogy a környezettudatosságra és az újrahasznosításra hívják fel a figyelmet. Céljuk tehát nem az öncélú magamutogatás volt, sokan a rossz idő ellenére is ott voltak a különleges tutaj első és egyben utolsó útján.

A tutajt egyébként egy nappal korábban kipróbálták, így a kétfős legénység a zuhogó eső ellenére magabiztosan irányította. Közben partról és az úszóházakról tapssal, biztató kiáltásokkal köszöntötték az elemekkel küzdő hajósokat. A túlsó parton elázott kis csapat várta őket, akik szintén megünnepelték a két diákot.

A műanyag palackokból raschelzsákokból és deszkákból konstruált tutajt a Laposon darabjaira szedték, később elszállítják a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Az egyetemisták tiszai kalandjáról készült fotóink a fenti képre kattintva láthatók!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: tutaj környezetvédelem PET-palack újrahasznosítás palacktutaj Tisza egyetemisták