Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. június 28. 23:11 Forrás: MTI

Tunézia a szünet után fordított Panama ellen, megvan a 2500. vb-gól

A vesztesek meccsén Tunézia 2-1-re győzött Panamával szemben. A két csapat már korábban kiesett.

Hirdetés

Panama–Tunézia 1-2 (1-0)
Szaranszk, 37 168 néző, vezette: Navaf Abdulla Sukralla (bahreini)
Panama: Jaime Penedo - Adolfo Machado, Roman Torres (Luis Tejada, 56.), Fidel Escobar, Luis Ovalle - Gabriel Gómez - José Luis Rodríguez, Anibal Godoy, Ricardo Avila (Abdiel Arroyo, 81.), Edgar Barcenas - Gabriel Torres (Harold Cummings, a szünetben)
Tunézia: Ájmen Mászlúszi - Hamdi Nagguez, Rámí Bedúí, Jasszin Meriah, Uszáma Haddadi - Elljesz Shíri, Gajlén Halali, Ferdzsání Szászí (Anisz Badri, a szünetben) - Fahr al-Din Júszef, Vahbí Hazrí (Basszem Szrarfi, 89.), Naim Szliti (Ahmed Halíl, 77.)
Gólszerzők: al-Din Júszef (51.), Hazrí (66.), illetve Meriah (33., öngól)
Sárgalap: Szászí (44.), Badri (71.), Halali (93.), illetve Avila (78.), Gómez (80.), Tejada (96.)

A tunéziai kezdőcsapat öt, a panamai négy helyen változott az előző fordulóhoz képest, amikor előbbi a belgáktól (2-5), utóbbi az angoloktól (1-6) szenvedett súlyos vereséget.

Az észak-afrikai együttes a kezdés után egyénileg és csapatként is felülmúlta ellenfelét, de hiába játszott mezőnyfölényben, a fegyelmezetten védekező panamai riválissal szemben helyzetig is ritkán jutott. A 33. percben meglepetésre mégis Panama szerzett vezetést, amihez kellett némi szerencse is. Rodríguez vállalkozott lövésre a kaputól 23 méterre, középről, a labda Meriah testén változtatott irányt. Mivel Mászlúszi kapus már az ellenkező irányba lépett, nem tudta hárítani az amúgy veszélytelennek látszó lövést (0-1).

Ezt követően fokozta a nyomást a tunéziai csapat, de helyzeteit továbbra sem tudta belőni.

A második félidő elején gyorsan egyenlített az afrikai csapat, az 51. percben kinyílt a panamai védelem, Hazrí centerezését al-Din Júszef öt méterről, középről lőtte a kapuba (1-1). Fahr al-Din Júszef a vb-k történetének 2500. találatát szerezte.

A gól után a pálya középső részét gyorsan átjátszották a csapatok, így a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A 66. percben Tunézia megduplázta előnyét: a balhátvéd Haddadi egy kényszerítő után a panamai védelem mögé került, a hosszún üresen érkező Hazrínak a lapos beadásból nem okozott gondot három lépésről a kapuba találni (2-1).  

A folytatásban Tunézia próbálta lassítani a játékot, húzni az időt. Panama nem zuhant össze, nem adta fel, továbbra is támadásban maradt, de hiába adódott több lehetősége a gólszerzésre, nem tudott egyenlíteni, így pont nélkül búcsúzott a vb-től.

Tunézia legutóbb az 1978-as vb-n nyert mérkőzést, akkor Mexikót győzte le 3-1-re, azóta három vb-n (1998, 2002, 2006) zárt a csoportkörben egy-egy ponttal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci-vb 2018 FIFA foci foci-vb labdarúgás labdarúgó-világbajnokság Oroszország Panama Tunézia világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés