Szegeden 2018. június 28. 21:40

Kiss Tibi és Kóbor János a szegedi városházán

Képgaléria
A köztisztviselők napjához kapcsolódóan Alkotó hivatalnokok címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután a városházán, amely a szegedi polgármesteri hivatal dolgozóinak szabadidejükben végzett alkotásait mutatja be.

Az ötödik alkalommal megrendezett kiállításon 17 városházi dolgozó 54 alkotását lehet látni. A hivatalnokok azzal a céllal indították el ezt a sorozatot, hogy megmutassák, hivatásuk mellett szívesen alkotnak, akár különleges, színvonalas fotókat, festményeket, sőt maketteket is – mondta megnyitó beszédében Kardos János, a művelődési osztály vezetője.

Joó Gabriella például már ötödik éve állítja ki képeit, ezúttal három természetfotóval van jelen a tárlaton. A fotós szekció régi szereplője Varró László is, aki két népszerű zenészről, a Quimby frontemberéről, Kiss Tiborról és az Omega énekeséről, Kóbor Jánosról készített portréival vívta ki a munkatársak elismerését. Régi kiállító Karacs János, aki makettjeivel varázsolja el évről évre a kiállítás látogatóit. Őrök szerelme, a vasút ezúttal vadnyugati díszletekben jelenik meg.

A tárlat legjobbnak ítélt alkotásaiért külön elismerésben részesültek azok alkotók. A díjkiosztó után a városházi dolgozók a földszinten megkoszorúzták az első világháborúban elesett szegedi köztisztviselők emléktábláját.

A hivatali dolgozók azonban nem csak alkotnak, de jótékonykodnak is. Ezúttal is sok hasznos eszközt, ruhát, tartós élelmiszert és több zsák műanyag kupakot gyűjtöttek olyan intézményeknek, amik hamarosan el fogják azokat juttatni a rászorulóknak.

Novkov Veszelinka, a humán közszolgáltatási iroda vezetője az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy ezúttal műszaki cikkeket is adományoznak, így segítve azoknak a családoknak az életét, akiknek a lakhatás terhei mellett már nem jut pénzük tévé, számítógép vagy DVD-lejátszó vásárlására.

Az adományokat az idén a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon, Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye kapták.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: