Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 27. 15:56

Profiktól tanulhatják az amerikai angolt a szegedi diákok

Képgaléria
Sport, előadások, csoportfoglalkozás, beszélgetések, közös szegedi városnézés és barátkozás alkotta egy-egy eseménydús és jókedvű nap vázát abban angol nyelvi táborban, amit először tartottak az Agórában, az idén avatott Amercan Cornerben.

Hirdetés

A tábor Szeged és az Ohio állambeli Toledo 28 éves testvérvárosi kapcsolatának az eredménye. Önkénteseknek köszönhetően ingyenes lehet ez az intenzív nyelvi kurzus – mondta a Szeged.hu-nak a Szeged-Toledo Baráti Társaság elnöke, Tóth Károly. Az amerikai partner a Great Lake Konzorcium, illetve a Toledói Szeged Bizottság, akik szintén mindent megtettek az együttműködésért – foyltatta Tóth, aki önkormányzati képviselőként is sokat tesz az amerikai-magyar kulturális és oktatási kapcsolatokért.

A vendégek ellátását a város is támogatja, viszont családoknál alszik a négy egyetemi oktató. A kurzuson résztvevők önként jelentkeztek, kiválasztásuk fő szempontja a megfelelő szintű nyelvtudás volt. Szinte az összes szegedi gimnáziumból jöttek diákok, de ott volt néhány fiatal a Vedres István Építőipari Szakgimnáziumból és a Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumból is.

A Leadership és a Wellness, azaz a vezetés és a jólét kérdésköreit az oktatás, a gazdaság, az egészség és kultúra szemszögéből vizsgáltuk – mondta Paul D. Longenecker, az American Summer Leadership Institute program vezetője. Az Otterbein University professzora három mesterszakos hallgatója társaságában oktatja öt napig a szegedi középiskolásokat. A kurzuson 18 szegedi fiatal vesz részt, akik szerint Paul módszere nagyon hatékony.

Érdekes, hogy egyszerre négyen tartják az órát, és bármikor lehet kérdezni, és bármelyik oktató válaszolhat rá – mondta az egyik óra szünetében Nagy Karola gimnazista. Maximilian-Tóth Szofia ehhez hozzátette, hogy nem klasszikus nyelvórán vesznek részt, hanem ez egy kicsit nyelvtanulás, kicsit pszichológia, kicsit egészséges életmódra oktatás. Ördög-Katona Liliana pedig arra vállalkozott, hogy órai gyakorlatként tolmácsol Paulnak, amikor arról faggattuk, hogy mi ragadta meg leginkább Szegedben.

Paul D. Longenecker negyedszer jár itt, és mindig megcsodálja, hogy milyen sokat mozognak a szegediek. Sajnos nálunk sokkal kevesebbet sétálnak, jóval kevésbé egészségtudatosak az emberek – mondta az amerikai oktató, aki egészségügyi szakember, és ezt a témát oktatja az Otterbein Egyetemen. Az órán egyébként sorra vettek különböző ételeket, például a pizzát, a hot dogot, és a mexikói taco-t is, és mindegyikkel kapcsolatosan megbeszélték, milyen káros élettani hatásuk van, ha túl sokat fogyasztunk belőlük.

A nyári tábor a héten zárul Szegeden, a jövő héten pedig Hódmezővásárhelyen tart kurzust Paul D. Longenecker és három segítője.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: American Corner Egyesült Államok nyelv Szent-Györgyi Albert Agóra nyelvoktatás nyelvtanulás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés