Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. június 27. 13:40

Ezen a nyáron is lesz miért benézni a szegedi városháza udvarára

Képgaléria
Három rendezvénysorozat tizenkét előadása lesz látható nyáron a városháza patinás udvarán felállított színpadon. Kedden Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje nyitja a Nyári Színházi Estéket.

Hirdetés

Kozma József, a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke a rendezvénysorozatot bemutató szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a produkciók színvonalából a meleg miatt sem engednek, de mindent egy kicsit másképpen játszanak majd, mint máskor.

A városháza udvarának sajátos miliője elsősorban a kamaradaraboknak kedvez. Ezeket már megszokta és meg is szerette a szegedi közönség.

A városháza neobarokk udvarán először Vaszy Viktor kezdeményezésére, 1970-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok kiegészítő programjaként jött létre egy zenés rendezvénysorozat.

A Dóm téri nézőtérrel szemben a 250-300 főt befogadó udvar intimebb kapcsolatot teremt művész és hallgatója között, ezért a komolyzenei és könnyűzenei előadások is kellemes és igényes nyáresti szórakozást ígérnek.

– A legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig mindenkinek kínál igényes, színvonalas szórakozást idén nyáron is a városháza udvara – mondta a képviselő.

Az idei programsorozat július 3-án Grecsó Krisztián író és a zeneszerző Hrutka Róbert Libikóka című zenés pódiumestjével kezdődik.

Július 9-én és 10-én egy minden ízében hazai előadást mutatnak be. A Szegedi Nemzeti Színház művészei állítják színpadra Varsányi Anna Ünnep című művét. A sok humorral átszőtt történet rendezője és egyik főszereplője Szilágyi Annamária, férjét Kárász Zénó alakítja.

Július 12-én Pindroch Csaba Segítség, megnősültem! című egyszemélyes komédiájával folytatódnak az előadások. Másnap a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója, Eric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok darabja szerepel a műsoron.

A sorozat zárásaként, július 16-án az IH Rendezvényközpontban mutatják be a Second Life, avagy Kétéletem című intim, önfeltáró színdarabot Dömötör András rendezésében.

A Szegedi Idősügyi Tanács szervezésében július 20-án kezdődnek a Kávéházi esték.

Elsőként Polgár Gyula és barátai csalogatják dalokkal a közönséget a Régi zongoristák klubja tagjainak tolmácsolásában. Másnap, a kávéházi zenészek országos vetélkedőjén a Rajkó zenekar, a szegedi Rácz Lajos és zenekara, valamint ifj. Sárközi Lali játszik.

Július 22-én a tánc lesz műsoron: a sorozat zárásaként a deszki Tiszavirág néptáncegyüttes, a Pavane táncegyüttes és az Akropolisz táncszínház produkciói lesznek láthatók.

Idén nyáron is négy koncert lesz a Muzsikáló udvar koncertsorozatában.

Száz Krisztina, a szervező Filharmónia Magyarország szegedi irodájának vezetője elmondta, július 24-én a Budapest Ragtime Band Minden, ami zene! című koncertjével indul az idei előadássorozat, a műsoron dzsessz, opera, népzene szerepel ragtime stílusban. A következő napon a Talamba Ütőegyüttes és Tabatabai Nejad Flóra különböző nemzetek hagyományos zenéjével invitálnak képzeletbeli Föld körüli utazásra. A hónap utolsó napján pedig Gájer Bálint szvingestje lesz hallható.

Augusztus 3-án, pénteken este visszatér a városházi nyári koncertek már egy évtizede elmaradhatatlan vendége, a szegedi Fool Moon, ez alkalommal vendégük egy másik acapella együttes, a Singer Street lesz.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koncert Kozma József Muzsikáló udvar programok városháza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés