Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. június 27. 12:23 Forrás: atv.hu

Létszámstop a közigazgatásban, pedig ott is emberhiány van

A kormány azonnali létszámstopot rendelt el a közigazgatásban. Mindezt annak ellenére tette, hogy legalább 10 százalékos létszámhiány van ebben a szférában is.

Hirdetés

Senki sem tudja pontosan, miért született az a kormányhatározat, amely szerint június 20-a után határozatlan ideig nem lehet új munkaviszonyt létesíteni egyetlen kormányhivatali jogállású szervnél, központi hivatalnál sem. A nepszava.hu információi szerint a minisztereknek listát kell készíteniük a hozzájuk tartozó szervek dolgozóinak létszámáról és az üres álláshelyekről is. A június 19-én érvényes adatokat a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Bíró Marcell gyűjti össze.

Az atv-nek kormányzati körökben sem sikerült egyértelmű magyarázatot találnia a lépésre. Többen a kormányváltást követő megszokott helyezkedések korlátozását látják a létszámstop elrendelésében.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete azért nem találja a lépés értelmét, mert a közigazgatásban már most 10 százalékos a létszámhiány.

A nyugdíjba vonulások, költözések miatti távozások ráadásul több hivatalban is azt eredményezhetik, hogy a munkatársak köre a kritikus határ alá csökken, s már az ügyfelek kiszolgálása is veszélybe kerül.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kormány létszámhiány létszámstop
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés