Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 26. 08:08

Bérlettel és jeggyel is utazhatnak a szegedi kutyák

Tudta, hogy legfeljebb egy sílécet vagy egy köteg facsemetét szállíthat ingyen a szegedi buszokon, villamosokon? A nagyobb kutyák pedig bérlettel és jeggyel is utazhatnak? A megváltozott utazási szokások miatt módosult az önkormányzat és a közlekedési társaságok közötti szerződés. Mutatjuk, hogyan.

Hirdetés

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások és igények. Ezt érzékelve a szolgáltatók – az SZKT és a DAKK Zrt. – kezdeményezték az utazási feltételek módosítását: a kutyák és a tárgyak szállítására vonatkozó szabályok változtak meg a buszokon, a villamosokon és trolibuszokon.

A szerződésmódosítás szerint a közforgalmú közlekedési járműre csak szájkosárral és pórázzal vihető fel kutya. Utasonként legfeljebb egy kistestű eb szállítható zárt szállítóeszközben, amelyik nem haladja meg a kézipoggyász méretét. Fontos tudni azt is, hogy útközben ebből a kutya nem szabadulhat ki. Az így szállított eb viszont díjtalanul utazhat a gazdájával.

A nagytestű és ezért nem zárt szállító eszközben, hanem négy lábon közlekedő állat szállítási díja azonos a járműre érvényes menetjegy árával. A kutyáknak is váltható bérlet, amelynek ára azonos a városi általános havi bérlet árával.

Teljes illegalitásban: ha Bundás táskában utazna, tök oké lenne. De így már nem igazán jó. Ne kövessék a rossz példát, megmutattuk, hogyan nem szabad

Minden korlátozás alól felmentést kapnak a jövőben is a segítő kutyák. Így a vakvezető, a mozgáskorlátozottakat segítő, a hangot jelző és hatósági feladatok ellátását segítő állatok továbbra is díjmentesen és szájkosár nélkül szállíthatók a járműveken. A kutya kiképzettségét a hámján elhelyezett logóval igazolni kell.

Változnak a tárgyak szállítására vonatkozó rendelkezések is.

A jövőben díjmentesen maximum két 40×50×80 centiméteres méretet meg nem haladó, tömegénél fogva egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó csomag vihető fel a tömegközlekedési járművekre.

Díjmentesen szállítható ezen felül a szánkó, egy pár síléc, és egy köteg facsemete is. Természetesen a babakocsival és kerekesszékkel a jövőben is ugyanúgy lehet majd közlekedni, mint eddig.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: busz DAKK Zrt. SZKT trolibusz villamos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés