Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 26. 10:28

Hamarosan átadják az első felújított megállókat

Képgaléria
Az ütemtervnek megfelelően haladnak a harminchat busz- és trolimegálló felújítási munkálatai. A kivitelező több helyszínen, folyamatosan dolgozik.

Hirdetés

Május közepén kezdődött el városszerte harminchat busz- és trolimegálló felújítása. Botka László a munkálatok megkezdésekor kiemelte, ilyen átfogó megálló-korszerűsítés még nem volt Szegeden.

Megvalósítására a Szegedre érkező 34 milliárd forint értékű uniós támogatásból 417 millió forintot költenek. Komplex felújításnak lehetnek szemtanúi a városban közlekedők: a buszöblöket bazaltbeton burkolattal erősítik meg, és ahol nincsen, ott fedett buszvárót építenek. Ahol létezik már fedett buszváró, azokat rendbe teszik.

Terhes Norbert, a kivitelezést végző cég vezetője elmondta a 36 megállóból tizenötben kezdték el a munkát. A földmunkák után 11 megállóban a bazaltbetonozás is megtörtént.

Az ügyvezető kiemelte, a technológia megköveteli, hogy a beton 5 hétig kössön, száradjon, mert csak akkor lesz megfelelően kemény, hogy bírja a buszok, trolik terhelését.

Hangsúlyozta, természetesen a munka nem áll meg, addig is más megállókban dolgoznak. Jelenleg többek között a Fő fasoron, az Ortutay utcában és a Lugas utcában zajlik a munka.

Terhes Norbert hangsúlyozta, az ütemtervnek megfelelően zajlik a munka, hetente három újabb buszmegállóban kezdik el mindig a munkát és 1-1,5 hét után kezdik el a bazaltbetonozást. Miután a bazaltbeton megkötött, befejezik az aszfaltozást, elkészítik a peront és felfestik az útburkolati jeleket, valamint kihelyezik a közlekedési táblákat.

A tervek szerint az első buszmegállók a Dorozsmai úton és a Napos úton elkészülnek és a járművek, valamint az utasok már használatba is vehetik.

A cégvezető hozzátette, az időjárás nagyon megnehezítette a dolgukat, mivel a bazaltbetonozás esős időben nem lehetséges és a munka megkezdése óta nagyon sokszor voltak kénytelenek leállni a betonozással a csapadékos időjárás miatt, azonban ettől függetlenül tartják magukat az ütemtervhez és a munkával határidőre végezni fognak.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás megálló tömegközlekedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés