Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. június 25. 15:04 Forrás: MTI

Ismét megrendezik a Tisacra Összművészeti Minifesztivált Szegeden

Az irodalom, a színház, az ipar- és képzőművészet, valamint a zene szerepel a programban, aminek második alkalommal ad otthon az alsóvárosi ferences kolostor.

Hirdetés

Bene Zoltán, a szervező Areión Kulturális Egyesület elnöke a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivál központi gondolata a szakralitás, ezért választották helyszínül az alsóvárosi ferences templomot és kolostort. A ferencesi szellemiséghez illeszkedve valamennyi program – melyeknek a rendház belső udvara, a quadrum ad helyet – ingyenes – közölte az elnök.

Kaj Ádám, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, hogy a július 6-án kezdődő programsorozat három napja egy-egy hívószó – költészet, mitológia, rítus – köré csoportosul.

A program Nagy Zsolt ikonkiállításának megnyitójával kezdődik, majd Vörös István költő, író magyar irodalomórákról ismert versek átiratait összegyűjtő Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta című, Lackfi Jánossal közös könyvének bemutatójával folytatódik. Este a szegedi Huckleberry Guys koncertezik, ezt követően pedig Magyarország legfiatalabb teátruma, a 2017-ben alapított esztergomi Babits Mihály Kamaraszínház premierjét láthatja a közönség, a színház Balassi Bálint Szép Magyar Komédia című műve alapján készült előadásával szerepel a fesztiválon.

Július 7-én nyílik a Szegedi Szépmíves Céh kiállítása, ezután bemutatják a városhoz kötődő írók, költők előző évi műveiből válogató Szegedi Horizont 2018. című antológiát. Bányai Noémi, Kaszab Tamás és Olasz Csaba tolmácsolásában musical- és operettslágerek csendülnek fel, késő este pedig az algyői Móra Ferenc Népszínház Örkény István Tóték című darabját mutatja be.

A fesztivál zárónapján irodalmi és kulturális lapok – a Pannon Tükör, A Vörös Postakocsi Műhely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szemle, a FÉLonline, a Tiszatáj, a Szeged várostörténeti és kulturális folyóirat – alkotóinak részvételével szerveznek műhelytalálkozót. Az Esztergomból érkező Sic Transit Folk Műhely népdalok rockfeldolgozásait játssza koncertjén, majd a szegedi Liget Társulat a három éve sikerrel játszott Godspell című musical új, rendezői változatával áll színpadra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál irodalom képzőművészet színház Tisacra Tisacra Összművészeti Minifesztivál alsóvárosi ferences kolostor
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés