Hirdetés
Művház 2018. június 25. 11:47

Ő a színház első embere: átvette kinevezését Barnák László

Képriport
Városházi dolgozószobájában adta át Botka László polgármester Barnák Lászlónak a Szegedi Nemzeti Színház új igazgatójának kinevezését. Barnák július 1-jétől vezeti az intézményt.

Ünnepélyes keretek között vette át igazgatói kinevezését Barnák László Botka Lászlótól. A polgármesteri dolgozószobában lezajlott kézfogás után Barnák László a Szeged Televízió stábjának elmondta, javában tartanak a következő évadnak az előkészítő munkái, a Szent Iván-éji álom és a Tóték előkészítése zajlik.

– A titkárság a gazdasági hivatal folyamatosan dolgozik, én meg a közgyűlési döntés, február 16. óta folyamatosan azon dolgozom, hogy ezt az átadási, átvételi helyzetet megfelelően tudjam kezelni, átlássam a gazdasági, munkaügyi folyamatokat, amelyek hozzátartoznak ehhez a munkához, a színház üzemeltetéséhez – mondta Barnák László.

A színházigazgató arról is beszélt, hogy szeretné, ha a színház még jobban nyitna a közönség felé. – A színházpedagógiai program egy olyan célkitűzés, amelybe az általános iskola felső tagozatosait éppúgy szeretnénk bevonni, mint a középiskolásokat, egyetemistákat.

Ajánljuk korábbi írásainkat!

A színház évadzárót itt találja

Barnák Lászlóval készült interjúnkat innen (újra) elolvashatja

És videónk is van! Nézz meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barnák László Botka László Szegedi Nemzeti Színház