• Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Ilyen egy rendes pr-menedzser: itt vannak a régi Alma Együttes utolsó albumának dalai
Színes 2018. június 25. 09:37

Ilyen egy rendes pr-menedzser: itt vannak a régi Alma Együttes utolsó albumának dalai

Képriport
Megírtuk, hogy nem találjuk, elküldték az album lelőhelyét. Már túl vagyunk a dallamtapadáson.

Június 17-én koncertezett Szegeden utoljára a régi, klasszikus felállású Alma Együttes, amely a szokásos nyári szünete után kettéválik, erről részletesen lásd a lenti közleményt. Ám míg odáig eljutnak: a príma koncert kapcsán megírtuk, hogy Buda Gábor bejelentette legújabb albumuk a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról ingyenesen letölthető. Föltúrtuk a honlapot, de csak fecskeházat találtunk, kócsagőr programot, meg egy Alma-klipet, de a teljes albumot sehol.

Ám Hadobás Nóra a zenekar pr-menedzsere olvasta írásunkat, és segített, íme, innen valóban le lehet tölteni az Alma-albumot.

És akkor még egyszer a nyári szünet utáni változásokról

A nyári szünet után új felállásban, megújult zenei hangzással folytatja a zenélést az Alma Együttes. A huzsonkét éve sikeres gyerekzenekarba a frontember, alapító Buda Gábor mellé három régi-új zenész érkezik:

  • Berkesi Alex (basszusgitár),
  • Ránki András (billentyűs hangszerek),
  • és Erkel Gyula (ütős hangszerek),

akik rengeteg ötlettel inspirálják az Alma produkció zenei megújulását. A tagcserék teljesen új hangszerelést, a vokális hangzáshoz való visszatérést és a régi Alma slágerek ritmusosabb, feszesebb zenei megszólalását hozzák.

Az Alma Zenekar elmúlt huszonkét évében előfordultak már tagcserék, ez a megújulás és a felfrissülés legjobb lehetősége, a zenész szakmában nem szokatlan dolog. – Az új tagok szakmai tudása, profizmusa, és friss zenei ötletei inspirálóan hatnak a produkcióra, amelynek igazi nyertesei a gyerekek és a szülők – mondta a váltásról a zenekar alapítója, Buda Gábor.

A zenekarvezető idén februárban jelentette be zenésztársainak, hogy változást szeretne. Döntésének fő oka a zenekartagok és a menedzsment közötti feszült légkör volt, amely a produkciónak nem biztosított nyugodt, egészséges, alkotásra ösztönző közeget. A megállapodás és elválás a sajtóban megjelent cikkekben sugalltak ellenére békében és barátságban zajlik. Az Alma Együttesből kivált tagok új gyerekzenekart alapítottak Kifli néven.

– A próbák és a stúdiómunkák folyamatosan zajlanak – reményeink szerint –, számos nagy sláger készül az Alma Együttes „boszorkánykonyhájában”. Rengeteg nagyszabású tervünk van őszre, többek között klipforgatások, stúdiómunka és tv-műsor is szerepel már a naptárunkban. Két lemezen is dolgozunk párhuzamosan. Az egyik egy hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekek életéről szóló anyag, a másik pedig egy beszédkészség-fejlesztő lemez. Ebben a munkában Kiss-Péterffy Márta az alkotótársunk, aki több nagy slágerünk szövegírója is. Bízunk benne, hogy idén ezek a projektek is révbe érnek – beszélt az őszi és év végi tervekről Buda Gábor.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alma Együttes