Hirdetés
Művház 2018. június 24. 20:52 Forrás: MTI

Könnyedén nyerte az amerikai mozis hétvégét az új Jurassic-film

A Jurassic World: Bukott birodalomra az észak-amerikai mozik jegypénztárainál 150 millió dollárért, mintegy 42 milliárd forintért váltottak jegyet a nyitóhétvégén – írta a Variety.com iparági becslésekre hivatkozva.
Hirdetés

Noha az új epizód elmaradt elődje, a 208,8 millió dolláros hétvégével nyitó Jurassic Worldtől, a dinófilm ragyogóan kezdett Amerikában, miközben más országok mozis piacán már 561,5 milliónál jár a jegyárbevétele.

A magyar mozikban már két hete, június eleje óta látható a Chris Pratt és Bryce Dallas Howard főszereplésével forgatott film, az USA-ban viszont még csak most mutatták be.

A Bukott birodalomnak nem volt nehéz dolga, hiszen ez volt a hétvége egyetlen nagyszabású bemutatója, bár a második helyezett, a Hihetetlen család 2 második hétvégéjét is kiemelkedően zárta, további 80 millió dollárt keresett, ezzel észak-amerikai bevétele 350,3 millióra emelkedett. A szuperhősfilm 182,7 milliós nyitása az eddigi legjobb az animációk között.

A lista harmadik helye az Ocean's 8: Az évszázad átverése című, női főszereplőkkel készült mozié lett, ami harmadik hétvégéjén átlépte az észak-amerikai jegyárbevételek 100 millió dolláros határát.

A negyedik a Warnes Bros. vígjátéka, a Haverok harca lett 8,2 milliós bevétellel, a Jeremy Renner és Ed Helms fémjelezte filmet július 5-től láthatják a magyar nézők.

A Deadpool 2 az ötödik helyen végzett a hétvégi 5,2 milliójával, amivel átlépte az észak-amerikai 300 milliós és a globális 700 milliós határt. A Deadpool első része Észak-Amerikában 363 millió, az egész világon 783 millió dolláros jegyárbevétellel zárt.

(fotó: fastcompany.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bevétel bevételi rekord film Hollywood mozi jegyeladás Jurassic World