Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. június 23. 18:59 Forrás: MTI

Mexikó megint nyert: Dél-Korea–Mexikó 1-2

Chicharitóék már szinte biztosan ott lesznek a legjobb 16 között.

Hirdetés

Koreai Köztársaság–Mexikó 2-1 (0-1)
Rosztov, 43 472 néző, vezette: Milorad Mazic (szerb)
Mexikó: Guillermo Ochoa - Edson Álvarez, Carlos Salcedo, Héctor Moreno, Jesús Gallardo - Héctor Herrera, Andrés Guadrado (Rafael Márquez, 68.) - Miguel Layún, Carlos Vela (Giovani dos Santos, 77.), Hirving Lozano (Jesús Corona, 71.) - Javier Hernandez
Koreai Köztársaság: Cso Hjun Vo - Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Kim Min Vo (Honk Csul, 84.) - Mon Szon Mi (Dzsung Vo Joung, 77.), Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vo, 64.), Ki Szung Jueng, Li Dzse Szung - Hvang He Csan, Szon Hung Min
Gólszerzők: Vela (26., tizenegyesből), Hernández (66.), illetve Szon Hung Min (93.)
Sárgalap: Kim Joung Kvon (58.), Li Jong (63.), Li Szung Vo (72.), Dzsung Vo Joung (80.)

A találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre és kontrákra rendezkedtek be, és nem is tűnt rossznak a terv, hiszen az első helyzetet ők alakították ki. A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Vela a kapu közepébe lőtte (1-0). A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.

A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt. A 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, három mexikói támadó vezette két dél-koreai védőre a labdát, Javier Chicharito Hernández kapta meg a bal oldalon, csinált egy visszacselt és tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). Ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában – ezzel ő a rekorder –, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.

A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően – a tizenhatos vonalán kapta a labdát, egyet tolt befelé, majd a kapu bal oldalába csavart (2-1) – szépíteni tudtak. Ennél több viszont nem futotta tőlük, kikaptak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci-vb 2018 foci Dél-Korea FIFA foci-vb labdarúgás labdarúgó-világbajnokság Mexikó Oroszország világbajnokság

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés