Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Fennakadtak a vámon a Szegedre tartó dinók, de ez sokáig nem állítja meg őket
Színes 2018. június 23. 17:18

Fennakadtak a vámon a Szegedre tartó dinók, de ez sokáig nem állítja meg őket

Már elérte Európa partjait az Egyesült Államokból érkező dinoszaurusz-csapat, de adminisztrációs ügyek miatt még nem tudtak a kikötőből vonatra szállni és továbbindulni Szeged felé.

Hirdetés

Június elején indult útnak egy csapatnyi dinoszaurusz az észak-amerikai Midlandből. Az állatok egy hosszabb hajóút után érték el Európa partjait: szerencsésen kikötöttek, most először járnak a kontinensen. 

A dinoszauruszok viszont még nem utazhatnak tovább: előre nem várt adminisztrációs ügyek miatt egyelőre a kikötőben vesztegelnek. A kiállításuk szervezői pontosan még nem tudják megmondani, mennyi ideig kell ott rostokolniuk a dinóknak, mielőtt vonatra szállhatnak és elindulhatnak Szegedre.

A kikötőben ragadt dinoszauruszok a Móra Ferenc Múzeumban lesznek majd láthatók az Évmilliók urai – Élethű dinók Amerikából című kiállításon. A tárlaton a mozgó, hangot kiadó robot-dinók mellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókat és eredeti fosszíliákat is bemutatnak majd, és különböző interaktív eszközökkel is készülnek a szervezők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dinoszaurusz kiállítás Móra Ferenc Múzeum