Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 22. 19:36

Szőregi rózsát mindenhová! Rózsakertet avattak a Rózsa utca sarkán

Képriport
Átadták péntek délután a Csongrádi sugárút és a Rózsa utca sarkán az északvárosiaknak azt a rózsakertet, ami mostantól a szőregi rózsát népszerűsíti a városrészben, és pihenőövezetet is biztosít az itt élőknek.

Hirdetés

Népviseletbe öltözött rózsahölgyek osztogattak rózsaszálakat az avatón, aki elfogadta az ajándékot, kapott egyet a Szőregi Rózsaünnep programfüzetéből is. A pénteken megnyíló fesztivál volt az apropója a mostani avatónak, az északvárosiak új pihenőjét szőregi rózsákkal ültették tele.

Szabó Sándor, országgyűlési képviselő beszédében arról beszélt, hogy a szőregi rózsát el kell juttatni minden szegedi városrészbe, utána pedig jöhetnek a környékbeli és távolabbi települések, melyek lakói szintén örülnének a virágok látványának. Szerinte most, hogy elkészült ez a hangulatos rózsakert, van hol sétálni, leülni, pihenni, ezért arra biztatta a városrész lakóit, hogy mostantól használják közösségi térként a kertet.

Tóth Károly, az északvárosiak egyéni képviselője külön köszönetet mondott a munkában részvevő cégeknek és magánszemélyeknek. A Szőregi Rózsaünnep kezdetéig feszített munkával sikerült elkészülniük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársainak, így a díszburkolat, a padok, az ivókút, és a rózsaágyások időben a helyükre kerültek. 

A beruházás összköltsége 8 millió forint volt, és a tervek szerint további növénytelepítések lesznek a közeljövőben a környéken.

A kertavatón készült képeink galériáját a fenti fotóra kattintva érheti el!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rózsa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés