Hirdetés
Szegeden 2018. június 22. 11:10

Civil közösségeket támogat a Tesco a megyében

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal támogatja a pályázókat. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre.
Hirdetés
Hirdetés

Az áruházlánc vásárlói a Csongrád megyében megvalósuló projektre összesen 168 358 zsetont dobtak be, a legtöbbet az Amigos a gyerekekért Alapítvány gyűjtötte.

A Tesco immár negyedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” programját, melyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 000 forintos támogatást közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat, ebből 8 megvalósítását tervezik Csongrádon. Az egy hónapos szavazási időszak alatt a vásárlók országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be, melyeknek köszönhetően a Tesco összesen 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását.

A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, Csongrád megyében a legtöbb szavazatot az Amigos a gyerekekért Alapítvány gyűjtötte, összesen 61 642 darabot. A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően Csongrád megyében például több településen is játszóterek újulhatnak meg, mozgássérült és beteg gyermekek fejlődését segítő programok indulhatnak, fiataloknak taníthatják meg, hogyan bánjanak felelősen az állatokkal, valamint egy légimentőbázis életébe is betekintést kaphatnak az érdeklődők.

A Tesco vásárlói május 7. és június 4. között voksolhattak a számukra legszimpatikusabb szervezet programjára. Csongrád megyében a Szeged Rókusi körút Extra áruház vásárlói támogatták legaktívabban a közösségépítő kezdeményezéseket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: civil szervezet támogatás Tesco