Szegeden 2018. június 22. 07:45

Szeged legújabb elektromos töltőjénél bárki tankolhat

A Nemzeti Közművek újabb elektromosautó-töltőt adott át: ezúttal a társaság Kossuth Lajos sugárúti ügyfélszolgálati irodája előtt.

Az elektromos energiát használó gépjárművek dinamikus terjedésével párhuzamosan nő a töltőállomások iránti igény is. A Nemzeti Közművek Mobiliti néven indította el e-mobilitás szolgáltatását és a töltőhálózat megvalósításával a társaságcsoport hozzájárul az elektromos gépjárművek számára az országos átjárhatósághoz. Az elektromoskút-hálózatot a Nemzeti Közművek saját beruházásban alakítja ki, illetve közreműködik az önkormányzatok e-mobilitás programjának megvalósításában.

Az NKM Áramszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálata előtt, Szegeden, a Kossuth Lajos sgt. 64-66. számnál működő berendezés minden elektromos gépkocsi töltésére alkalmas. A berendezést - a több hetes tesztüzemet követően – egyelőre a nap 24 órájában bárki díjmentesen használhatja, csupán csatlakoztatni kell az állomáshoz a jármű kábelét, azonnal elkezdődik a töltés. A töltőnél a „tankoláshoz” a parkolást megkülönböztető útburkolati jel és közlekedési tábla biztosítja.

Az elektromos gépjárművek töltésére alkalmas berendezések telepítése folytatódik a régióban. Az új töltők telepítésénél a Nemzeti Közművek minden esetben egyeztet a helyi önkormányzatoknál és a települések igényeit veszi figyelembe az e-töltők elhelyezésénél.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!