Ziccer 2018. június 21. 16:11 Forrás: MTI

Továbbra is veretlenek a dánok: Dánia-Ausztrália 1-1

Ha azt mondjuk, hogy unalmas meccs volt, akkor picit sem túlzunk.

Hirdetés

Dánia-Ausztrália 1-1 (1-1)
Szamara, Szamara Aréna, 40 727 néző, vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Dánia: Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen - Lasse Schöne, Thomas Delaney - Yussuf Yurary Poulsen (Martin Braithwaite, 58.), Christian Eriksen, Pione Sisto - Nicolai Jörgensen (Andreas Cornelius, 68.)
Ausztrália: Mathew Ryan - Josh Risdon, Trent Sainsbury, Mark Milligan, Aziz Behich - Matthew Leckie, Aaron Mooy, Mile Jedinak, Robbie Kruse (Daniel Arzani, 68.) - Tomas Rogic (Jackson Irvine, 82.) - Andrew Nabbout (Tomi Juric, 75.)
Gólszerzők: Eriksen (7.), illetve Jedinak (38. - 11-esből)
Sárgalap: Poulsen (37.), Sisto (84.)

Az első mérkőzésükön nyertes dánok kezdték jobban az összecsapást, Eriksen találatával már a hetedik percben megszerezték a vezetést. Egy szép összjáték végén Nicolai Jörgensen készítette le a labdát Eriksennek, aki 15 méterről, a kapuval szemben állva kapásból a léc alá bombázott (1-0). A Tottenham középpályásának ez volt legutóbbi nyolc válogatott fellépésén a kilencedik gólja.

A folytatásban is az európai csapat maradt a kezdeményezőbb, de a félidő második felére az ausztrálok is egyre több veszélyes akciót vezettek. Egyenlíteniük – csakúgy, mint az első fordulóban a francia válogatott ellen – Jedinak büntetőjével sikerült, a 38. percben egy szöglet után Poulsen kezében akadt el Leckie kapu felé tartó fejese, a videóbíró segítségével megítélt tizenegyest pedig Jedinak magabiztosan értékesítette (1-1). Így Kasper Schmeichel 571 perc után kapott gólt a dánok kapujában állva.

A fordulás után is élvezetes, jó tempójú maradt a mérkőzés, amelyen mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek, de egyik fél sem tudta megszerezni a győzelmet jelentő találatot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci-vb 2018 Ausztrália FIFA foci foci-vb labdarúgás labdarúgó-világbajnokság Oroszország világbajnokság Dánia