Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 21. 11:51

Frigyes eltűnik: csak Karikás lesz az utca

Teljesen be kellene építeni a jogi kari épületet, ehhez azonban módosítani kell a településszerkezeti tervet is. Lesz egy „fura” utcaátnevezés Kecskésen.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem fejlesztési szándékai közé tartozik a viszonylag szűk belvárosi területre beszorult jogi kar bővítése, fejlesztése, amely a szűkös területi lehetőségek mellett csak az épület udvarának beépítésével, lefedésével lehetséges. A jelenlegi előírások nem teszik lehetővé az épület tervbe vett fejlesztését, hiszen a beruházás megvalósításához a telek teljes beépítése szükséges. Ezek miatt vált szükségessé a szabályozási előírások olyan módosítása, amely lehetőséget ad a további fejlesztésekre. Az átalakítás része lehet a belső udvar alatt új, nagy előadóterem kialakítása, a belső udvar lefedése, a homlokzat felújítása, a saroktorony helyreállítása, valamint emlék- és bemutatóhely kialakítása a tetőtérben.

Áttervezik az Etelka sorra tervezett új uszoda környéki közúti közlekedés legfontosabb csomópontját. A Tápai utca és az Etelka sor jelenlegi útcsatlakozása ugyanis egy bizonytalan közlekedési helyzetet adó csomópont, amelynek átalakítását most lehetővé teszi a jogszabály módosítása. A tervek szerint jóval biztonságosabb lesz a közlekedés itt, és az uszoda környékét is egyszerűbben lehet majd megközelíteni.

Karikás utcának fogják hívni az egykori Karikás Frigyes utcát. A történet persze nem ilyen egyszerű, hiszen egy tanácsadó testület javaslatára a Karikás Frigyes munkásmozgalmi íróról elnevezett utcát tavaly átnevezték Feketeföld utcára. A dolog szépséghibája az volt, hogy a kecskésiek véleményét nem kérték ki a kérdésben, Nógrádi Tibor, egyéni képviselő pedig hajthatatlan volt a kérdésben, így azóta is folyamatosan tiltakoztak a helyiek az átnevezés ellen. A felháborodást látva a hivatal kikérte az utcában lakók véleményét, és ennek eredményeként az önkormányzat új javaslatot terjeszt most a közgyűlés elé. Mivel a helyiek a Karikás utcára adták voksukat, az utca nevéből csak a Frigyes fog eltűnni.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kecskéstelep Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés