Ziccer 2018. június 20. 20:25 Forrás: MTI

Egy Suárez-gól, azon kívül tömény unalom: Uruguay–Szaúd-Arábia 1-0

A Szaúd-Arábia felett aratott sikerrel Uruguay és a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a focivébén.

Hirdetés
Hirdetés

A szerdai találkozó a torna eddigi egyik leggyengébb színvonalú összecsapása volt, a meccset egy óriási kapushibának köszönhetően a századik válogatottságát ünneplő Luís Suárez döntötte el a 23. percben.

Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.

Uruguay–Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)
Rosztov, 42 678 néző, vezette: Clement Turpin (francia)
Uruguay: Fernando Muslera - Guillermo Valera, José María Giménez, Diego Godín, Martin Cáceres - Carlos Sánchez (Nahitan Nandez, 82.), Matías Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Bentancur, Cristian Rodríguez (Diego Laxalt, 59.) - Luís Suárez, Edinson Cavani
Szaúd-Arábia: Mohammed al-Ovajsz - Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani - Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari - Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi, 78.)
Gólszerző: Suárez (23.)

Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis a 23. percben egy szögletnél olyan borzalmasan mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luís Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel, öt méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben. Dögunalom volt az egész meccs.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci-vb 2018 FIFA foci foci-vb labdarúgás labdarúgó-világbajnokság Oroszország Szaúd-Arábia Uruguay világbajnokság