Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. június 20. 17:59

Új igazgatója lesz a Somogyi-könyvtárnak, de még titok, hogy ki a legesélyesebb

Zárt üléssel indított a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága szerda délután. A Somogyi-könyvtár igazgatói posztjára pályázókat hallgatták meg a testület tagjai.

Hirdetés

Miután az eddigi igazgató Palánkainé Sebők Zsuzsa nyugdíjba megy, új vezetőt neveznek ki a városi intézmény élére. A pályázók között van Sikaláné Sánta Ildikó, a könyvtár általános igazgatóhelyettese, Oros Sándor, aki a megyei hálózatért felelős jelenleg, valamint Megyesi Beáta, a fiókhálózat osztályvezető-helyettese. A pályázókat zárt körben hallgatta meg a bizottság, így egyelőre nem tudni, milyen javaslatot tettek a közgyűlésnek. A három jelölt közül a pénteki közgyűlés választja meg a Somogyi-könyvtár új igazgatóját.   

Ezután nyílt üléssel folytatta a bizottság. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a muzeális intézmények szakmai támogatására (Kubinyi Ágoston Program) a Móra Ferenc Múzeum Vár és Kőtár kiállítóhelyén kialakítandó Történeti és Irodalomtörténeti Látványtár megvalósításához. A projekt nettó összköltsége közel 30 millió forint. Ennek 10 százaléka az önrész, vagyis a beruházáshoz 3 millió forintot tesz hozzá a város.

Szintén pályázati forrásból újítanának fel önkormányzati épületeket, ugyanis támogatási kérelmeket nyújtottak be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” projekthez. A teljes költség valamivel több mint 3 és félmilliárd forint, melynek 62 százaléka a támogatási összeg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottság bizottsági ülés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság szegedi önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés