Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 20. 15:41

A szegediek döntő többsége támogatja a zajrendeletet

Képgaléria
A szegediek döntő többsége támogatja, hogy a szabadtéri szórakozóhelyeken, rendezvényeken, vendéglátóhelyek teraszain vasárnaptól csütörtökig este 10 óráig, pénteken és szombaton pedig csak éjfélig szólhasson hangosan a zene.

Hirdetés

Szegeden a fontos döntések előtt mindig kikérik a szakma és az érintettek véleményét. Így történt ez a zajrendelettel kapcsolatban is. A zajrendeletről szóló javaslat azért született meg, mert az elmúlt években több száz lakossági levél és panasz érkezett a város polgáraitól a különböző szabadtéri rendezvények és vendéglátóipari teraszok zajterhelése miatt.

A világon minden városban komoly vitában állnak egymással a lakók és a szórakozóhelyeket üzemeltetők. Szeged vezetése kompromisszumot kötött a két, egyaránt jogos érdek között, és ésszerű kereteket állított föl a zajrendelettel, hiszen amellett, hogy biztosítja az itt élő emberek nyugalmát, közben mindent megtesz annak érdekében, hogy Szeged a régió kulturális fővárosa maradhasson, amelyben fontos szerepet töltenek be az igényes és nemzetközi szinten is jegyzett fesztiválok. E kettős célt szem előtt tartva alkották meg a zajrendeletet az érintettek bevonásával, a vendéglátóhelyeket üzemeltető tulajdonosokkal, az egyetem és a lakosság képviselőivel.

Az önkormányzat reprezentatív közvélemény-kutatásából egyértelműen kitűnik, a megkérdezett szegediek döntő többsége, közel hatvan százaléka támogatja a zajrendeletet, és jelentős kisebbségben vannak az ellenzők. A kutatásban résztvevők több mint tíz százaléka semleges álláspontot képviselt.

A megkérdezett szegediek arra a kérdésre, támogatják-e, hogy a sport és szabadidős létesítmények területén megtartott szabadtéri rendezvényeken vasárnaptól csütörtökig este 10 óráig, pénteken és szombaton pedig csak éjfélig üzemeltethessenek hangosító berendezést – a döntő többség egyértelmű igennel felelt. Vagyis a válaszadók közel hatvan százaléka véget vetne a hangos zenének hétköznap tízkor, hétvégén pedig éjfélkor. Ilyen sport és szabadidős létesítmény például az SZTE Hattyas sori sportcentruma, ahol tavasszal szokták megrendezni a Szegedi Egyetemi Napokat, ahol a hazai zenekarok mellett már külföldi együttesek is koncerteznek.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós riportját is a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: zajrendelet közvélemény-kutatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés