Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. június 19. 17:05 Forrás: MTI

Vegyszerre emlékeztető szagú üdítőt vontak ki a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőket. A laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket: az üdítő büdös.

Hirdetés

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották – közölte a Nébih kedden.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a cég ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű üdítőket.

A hatósági eljárás folyamatban van.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is: ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható zöldszámon, 06/80/244-263, vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal üdítő
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés