Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 19. 11:27

Vállalkozók figyelem! Jelentős változások jönnek a számlázásban

Változik az áfa-s számlára vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség a vállalkozásoknak. 2018. július 1-től kötelező adatot szolgáltatni azokról az áfa-s számlákról, melyeknek áfa tartalma eléri vagy meghaladja a 100.000 forintot. Ez vonatkozik a módosító és áthárított áfa-t tartalmazó számlákra egyaránt.

Hirdetés

100.000-499.999 forintos áfa tartalomig 5 munkanapon belül, 500.000 forintos áfa tartalom feletti számla esetében 1 munkanapon belül kell adatot szolgáltatni.

Amennyiben kézi számlát állít ki valaki, úgy azt a NAV honlapján megtalálható felületen fel kell tölteni. Ehhez azonban előtte a vállalkozásoknak regisztrálniuk kell majd. Regisztrálni június második felétől lesz lehetőség a felületen.

Amennyiben számlázó programmal állítja ki a vállalkozás a számlát, június 1-től olyan programot tesz kötelezővé a NAV, ami a kiállított számlát XML formátumban továbbítani tudja az adóhatóság rendszerébe, azonnal, gép-gép kapcsolat útján. Amennyiben a jelenlegi számlázó program ezt nem tudja teljesíteni, azt kötelezően le kell cserélnie a cégnek

Az adatszolgáltatási kötelezettség szabályszerű teljesítése érdekében a számla kibocsátója kötelezett a regisztrációra és adatszolgáltatásra.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: NAV számla
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés