• Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Minden milliárd megéri, amit az M1-re költünk: eddig soha nem hallott, őrülten hasznos tanácsokat adtak medveügyben
Színes 2018. június 19. 06:05 Forrás: MTI / szeged.hu

Minden milliárd megéri, amit az M1-re költünk: eddig soha nem hallott, őrülten hasznos tanácsokat adtak medveügyben

Óriási szakértés zajlott az állami tévé stúdiójában hétfőn.

Hirdetés
Hirdetés

A medvét nem szabad heccelni, el kell kerülni. Gondolta volna?

Ha nem, akkor mostantól biztos lehet ebben, hiszen az MTI szerint a többi között ezt hangsúlyozta Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa az M1-en hétfőn.

A szakértőt az elmúlt hetek egyre fokozódó medveőrülete miatt kérdezték a témában, és főleg azért, mert Miskolcon vasárnap hajnalban egy olyan medve tűnt fel, ami valószínűleg nem azonos azzal, amelyik az elmúlt két hétben sztárrá vált magyarországi túrája során. 

Az MTI híre azzal fokozza a hangulatot, hogy:

az M1 információi szerint akár négy-öt medve is kóborolhat az észak-magyarországi megyékben!!!

Ezek után tiszta szerencse, hogy Gombkötő Péter a műsorban kiemelte: a medve nem akar semmit az embertől, kerüli, de ha olyan a széljárás (tehát még egyszer: a széljárás), előfordulhat, hogy mégis a közelébe jut. 

Ilyen esetben minél előbb el kell hagyni a helyszínt – osztotta tovább a soha eddig nem hallott, praktikus tanácsokat a szakértő, aki még azt is elmondta, hogy a medve sokkal gyorsabb az embernél: rövid távon óránkénti ötven kilométeres sebességgel is képes futni, ezért nem szabad heccelni.

(Ön egyébként mikor gondolt arra legutóbb, hogy most már aztán igazán itt lenne az ideje heccelni egy kicsit egy medvét?)

A medve figyelmét egyébként a táplálék kelti fel, például a cseresznye, a meggy vagy az eper – közölte a szakértő, aki szerencsére az embert nem említette a listán.

Gombkötő ugyanakkor nyugalomra intette a lakosságot, majd a biztonság kedvéért azért elmondta azt is, hogy medvebocshoz se közelítsen senki.

Hát, kérem, mi ez, hanem színtiszta, kőkemény közszolgálat?!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: barna medve medve közszolgálat M1 medvepara szakértés