Hirdetés
Művház 2018. június 18. 20:48

A medve után a dinók is Szeged felé tartanak

Képgaléria
Közelítenek a dinoszauruszok Európa partjai felé: néhány napon elérik a belga partokat az Amerikából érkező dinók. A legendás lények a szegedi Móra Ferenc Múzeum felé haladnak, ahol júliustól mutatkoznak majd be egy nagyszabású kiállításon.

Hirdetés

Hamarosan megérkeznek a belga partokhoz a Szeged felé tartó dinoszauruszok: a csapat két hete hajózik az óceánon, arra várva, hogy megpillanthassák Európa partjait. Erre az örömteli pillanatra pedig már csak néhány napot kell várni.

A szállítmány az Egyesült Államokból indult útnak: a dinókat becsomagolták, konténerekbe helyezték, majd némi vonatozás után a rakományt hajóra helyezték. A legendás lények azóta utaznak az óceánon, pár napon belül pedig elérik a belga partokat.

A dinoszauruszok hamarosan egy nagyszabású kiállításon mutatkoznak be a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton a mozgó „dinó-robotok” mellett méretarányos csontváz-rekonstrukciók, eredeti fosszíliák is láthatóak lesznek. Emellett interaktív elemekkel, játékokkal is várja majd a gyermekeket és a felnőtteket a szegedi múzeum.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dinoszaurusz kiállítás Móra Ferenc Múzeum