Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. június 18. 19:48

Csak fél kilométer állami utat újítanak fel Szegeden 2018-ban

Szabó Sándor országgyűlési képviselő a parlament hétfői ülésén kérdéssel fordult az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, azt tudakolva hány kilométer út újul meg ebben az évben Csongrád megyében. Nem spojlerezve a választ, nem sok!

Hirdetés

A képviselő kiemelte, nagyon rossz állapotban vannak a magyarországi utak. Már nem csak az alsóbbrendűekkel van probléma, hanem a 2, 3 számjegyű utaknál is egyre nagyobb a gond. Nagyon sok helyen azonnali útfelújításokra lenne szükség a biztonságos közlekedés biztosítása érdekében. A problémát az illetékes is ismerik, de mindig pénzhiányra hivatkoznak, amikor a felújításokról kérdezik őket – mondta Szabó Sándor, aki hozzátette, a felesleges stadion beruházások helyett inkább erre kellene azt a több milliárd forintot elkölteni.

A képviselő kiemelte, 2017-ben Csongrád megyében 23,5 kilométer utat újított fel a közútkezelő. Azt azonban nem lehet tudni, hogy idén mennyi pénz jut majd a megyében az utakra. Éppen ezért fordult Szabó Sándor Cseresnyés Péter államtitkárhoz, hogy megtudja, Csongrád megyében, valamint Szegeden 2018-ban hány kilométer állami út felújítását tervezik. A politikus külön kiemelte a Szeged és Kübekháza közötti útszakaszt, amely már szinte járhatatlan.

Válaszában Cseresnyés Péter kiemelte, a kormány fontos feladatának tekinti a hazai úthálózat állapotának javítását. 2018-ban Csongrád megyében 2 főközlekedési és 13 mellékút újul meg 42,7 kilométer hosszúságban állami pénzből. A Területi Operatív Program keretéből pedig 8 mellékút felújítása valósul majd meg, 23 kilométer hosszúságban. A munkálatok ebben az évben elkezdődnek és a tervek szerint be is fejeződnek majd. – mondta az államtitkár, aki hozzátette Szegeden az 5-ös számú főút két szakasza újul majd még meg ebben az évben, fél kilométer hosszan. Emellett 6,4 kilométer hosszan felújítják a Szeged-Röszke közötti útszakaszt is.

Cseresnyés Péter válaszában egy szót sem ejtett a Szeged-Kübekháza közötti útról, így nem lehet tudni, a kormány mikor újítja fel ezt a szakaszt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cseresnyés Péter felszólalás Innovációs és Technológiai Minisztérium parlament Szabó Sándor útfelújítás