Hirdetés
Szegeden 2018. június 18. 15:40

Módosítják a zajrendeletet, új vezetője lesz a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nek

Kisebb változtatással kerül ismét a városi képviselők elé a legutóbbi közgyűlésen elfogadott zajrendelet, ugyanakkor új vezetővel kezdi meg az őszt a Szegedi Sport és Fürdők Kft. A többi között ezekről a kérdésekről döntött hétfőn a közgyűlés jogi bizottsága.

A szegedi önkormányzat a zajrendelet módosítását az előkészítő szakaszban véleményezésre elküldte a területi környezetvédelmi hatóságnak, ami nem talált kifogásolható részt a szövegben. Miután azonban a közgyűlés elfogadta a rendeletet, a Csongrád Megyei Kormányhivatal az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényre hivatkozva módosítást kért a várostól. A kormányhivatal szerint ugyanis a rendelet különbséget tesz önkormányzati rendezvények és más rendezvények szervezői között ez utóbbiak kárára.

Az önkormányzat illetékesei megvizsgálták más városok gyakorlatát, és arra a megállapításra jutottak, hogy például Veszprémben, Kecskeméten és Tatabányán is mentesítik az önkormányzati rendezvényeket a helyi zajrendelet előírásai alól. Mivel azonban lényegében csak az önkormányzati rendezvények fogalmával van baja a kormányhivatalnak, egy egyszerű módosítással orvosolható a probléma. A most benyújtott változat nem használja az önkormányzati rendezvények kifejezést, és tételesen felsorolja azokat az eseményeket, amik felmentést kapnak a zajrendelet előírásai alól. 

Ezek a következők: Szegedi Szabadtéri Játékok, Szegedi Ifjúsági Napok, Szeged Napja Ünnepségsorozat, Szegedi Egyetemi Napok.

Új igazgatója lesz a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nek szeptembertől, ugyanis a jelenlegi vezető jelezte, hogy munkaviszonyát közös megegyezéssel meg kívánja szüntetni augusztus végétől. Úgy tudjuk, Szabó Mihály egy másik, nem városi intézmény vezetői posztjára cseréli jelenlegi beosztását. A jogi bizottság elé kerülő előterjesztés az utódlásra is javaslatot tesz, így Drégelyi Zoltánt, a RITEK Zrt. jelenlegi vezetője lehet Szabó utódja. Az ő posztjára Martói Gábor kerülhet, ha a közgyűlés is jóváhagyja az előterjesztést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közgyűlés Szeged Napja Ünnepségsorozat Szegedi Ifjúsági Napok szegedi önkormányzat Szegedi Sport és Fürdők Kft. Szegedi Szabadtéri Játékok zajrendelet SZIN Szegedi Egyetemi Napok SZEN