Hirdetés
Szegeden 2018. június 16. 15:00 Forrás: Index

Ha nem is közkívánatra, de visszatért Magyarországra a medve

Hiába vitték vissza a szlovák-magyar határra a medvét és engedték szabadon, a maci úgy döntött, inkább visszajön Magyarországra. Legutóbb Sajókeresztúr főterén látták. Már várjuk Szegeden!
Hirdetés
Hirdetés

A szabadon engedése előtt az állatot egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el, ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt. Úgy tűnik azonban a maci nem nagyon tűri a kötöttséget és gyorsan megszabadult a nyomkövetőtől. A Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park szakemberei azonban folyamatosan figyelemmel kísérik a nyomait. Ebből derült ki, hogy a medve ismét Magyarország felé vette az irányt. A Borsod megyei Sajókeresztúron a térfigyelő kamerák rögzítették is – írja az Index.

A medve az elmúlt hetekben közel 300 kilométert tett meg az országban, végül Sándorfalva mellett fogták be, miután a Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert altatólövedékkel elkábította.

Úgy tűnik, valamiért az állat vonzódik kicsiny hazánkhoz, és fel akarja fedezni. Azt nem lehet tudni, hogy most meddig jut majd el, mi természetesen folyamatosan beszámolunk útjáról, hogy merre jár.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: barna medve medve